Parcul tematic Disney din Florida (Statele Unite) a fost devastat de Uraganul Irma, iar acum arată ca un oraș fantomă. Din cauza dezastrului lăsat în urmă de furtună, autoritățile au fost nevoite să închidă parcul și locațiile de cazare din împrejurimi.


Marți, 12 septembrie, parcul Disney și-a redeschis porțile, dar niciun vizitator nu se încumetă să profite de faptul că nu este aglomerație. întreaga zonă este de fapt pustie și pare învăluită de o atmosferă sumbră.

Conform The Sun, parcul și împrejurimile au fost închise timp de trei zile din motive de siguranță. În cei 45 de ani de existență a acestui parc tematic, a fost pentru a șasea oară când s-a închis, de această dată, din cauza celui mai puternic uragan din acest secol care a lovit coasta de est a Americii.

O serie de imagini de la fața locului a fost publicată pe rețelele de socializare pentru a arăta publicului dezastrul lăsat în urmă de Uraganul Irma. Turismul a fost sever afectat în această perioadă, oamenii anulând rezervările pe care le făcuseră pentru momentul în care a lovit uraganul. În jur de 13.000 de cetățeni americani de pe tot cuprinsul statului sunt refugiați în adăposturi după ce au rămas fără gospodării. Specialiștii estimează că operațiunea de curățare a parcului tematic va dura câteva săptămâni, dar repararea distrugerilor va lua luni de zile.

 • disney uragan
  Parcul Disney a fost răvășit de Uraganul Irma
  Foto: Twitter
 • disney uragan
  Foarte mulți turiști și-au anulat rezervările din cauza furtunii devastatoare
  Foto: Twitter
 • disney uragan
  Hotelul World Disney de lângă orașul Orlando a fost închis timp de trei zile
  Foto: Twitter
 • disney uragan
  Clădirile nu au fost afectate, dar uraganul a făcut ravagii în restul parcului
  Foto: Twitter
 • disney uragan
  Străzle, cândva pline de turiști, acum sunt acoperite de frunziș
  Foto: Twitter
 • disney uragan
  Parcul încă este pustiu, chiar dacă și-a deschis porțile
  Foto: Twitter
 • disney uragan
  Luminile felinarelor dezvăluie dezastrul lăsat în urmă de furtună
  Foto: Twitter
 • disney uragan
  Specialiștii spun că reabilitarea completă a parcului ar putea dura luni de zile
  Foto: Twitter
1/8
 
 
Loading...