Părinții bebelușului Charlie, despre ultimele clipe din viața lui: „S-a uitat la noi...”

Ultima actualizare:

    Părinții lui Charlie au povestit emoționați cum au decurs ultimele clipe din viața fiului lorFoto: Facebook
Părinții lui Charlie au povestit emoționați cum au decurs ultimele clipe din viața fiului lorFoto: Facebook

Părinții bebelușului Charlie Gard, care s-a stins din viață în urmă cu o săptămână, pe 28 iulie, au povestit cu durere în suflet cum au decurs ultimele minute din scurta viață a micuțului lor băiețel. A fost cel mai greu moment din viața lor să-și vadă unicul copil cum se stinge sub ochii lor.

Connie Yates și Chris Gard au avut șansa de a-i fi alături micuțului Charlie înainte să moară. Băiețelul a murit după doar 11 luni de la naștere, cu doar o săptămână înainte de ziua lui, când ar fi împlinit un an. A încetat din viață în jurul orei 3.12 (ora Marii Britanii), după ce fusese transferat într-o unitate medicală specială pentru cazuri ca ale lui Charlie, precizează The Mirror.

Cei doi părinți au povestit că erau prea îndurerați pentru a mai plânge sau a mai protesta față de situația nedreaptă în care s-a aflat fiul lor. Nu și-au spus niciun cuvânt cât timp au urmărit îndeaproape ambulanța care îl transporta pe bebeluș la centrul medical, un drum care a durat mai bine de 45 de minute.

Când au ajuns, connie și Chris l-au plimbat pe Charlie într-un cărucior pentru copii în părculețul din incinta spitalului. Când inevitabilul moment a venit, ambii părinți au izbucnit în lacrimi și au încercat să-i spună lui Charlie cât de mult îl iubesc. Au stat lângă el când a fost deconectat de la ventilatorul care l-a menținut în viață.

„Charlie a deschis ochii și s-a uitat la noi pentru ultima dată, apoi i-a închis și s-a stins. Am fost anunțați că va dura cinci sau șase minute până ce va muri, dar au fost 12 minute până când inima lui a încetat să mai bată. L-am ținut în brațe. A fost fantastic să-l văd fără acel ventilator”, a mărturisit mama băiețelului.

Charlie Gard s-a născut anul trecut, pe 4 august, dar a suferit de o tulburare mitocondrială (la nivelul celulelor) care i-a cauzat slăbirea țesuturilor musculare și leziuni pe creier. Micuțul nu a avut nicio șansă de supraviețuire, a fost doar o chestiune de timp până ce corpul său a cedat.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net