Bebelușul Charlie Gard a devenit cunoscut în întreaga lume după ce părinții săi au făcut apel disperat pe rețelele de socializare și în instanță pentru a-și salva fiul, deși suferă de o boală incurabilă. Acum, părinții au renunțat la luptă și se resemnează cu gândul că timpul fiului lor s-a scurs deja.


În încercarea disperată a părinților lui Charlie de a-l salva, ei ar fi fost dispuși să-și trimită băiețelul în străinătate, pentru a fi supus unui tratament experimental care ar fi avut șanse minime de reușită. Reprezentanții spitalului britanic, Great Ormund Street, unde este internat micuțul, nu le-a permis să facă acest lucru, considerând că nu mai există speranță de salvare pe bebeluș.

parinti_charlie.jpg

charlie gard
Părinții lui Charlie au realizat că infierent de rezultatul procesului, va fi prea târziu pentru fiul lor
Foto: Facebook

Părinții au înaintat cazul în fața instanței, dar procesul durează deja de mai multe luni, iar când se va finaliza, va fi deja prea târziu pentru Charlie. Avocatul lor consideră că „nu mai este în interesul lui Charlie” pentru a se continua procesul, așa că părinții au uat decizia de a-și retrage acuzațiile împotriva spitalului. Chiar dacă le va fi dat câștig de cauză, ceea ce este improbabil, ar fi oricum prea târziu pentru fiul lor, după cum precizează The Guardian.

Băiețelul s-a născut cu sindromul de degradare mitocondrială, o boală incurabilă, care duce la degenerarea mușchilor, a țesuturilor și la atrofierea creierului. El a fost susținut în viață în tot acest timp datorită conectării la niște aparate care-i mențin funcțiile vitale active, însă este doar o chestiune de timp până când corpul fragil al bebelușului va ceda.

 
 
Loading...