Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, infectat cu coronavirus

Ultima actualizare:

    Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani,  a fost confirmat cu coronavirus Foto: Basilica.ro
Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, a fost confirmat cu coronavirus Foto: Basilica.ro

Patriarhul Irineu, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe a Serbiei, a fost testat pozitiv cu coronavirus, au anunţat miercuri seară reprezentanţii bisericii. În urma infectării cu COVID-19, acesta a fost spitalizat, fiind în prezent ținut sub atenție medicală.

„Patriarhul Irineu a fost testat în cadrul unei proceduri de rutină... a fost testat pozitiv, deşi este asimptomatic şi se simte în general bine”, se arată într-un comunicat. „Preafericitul părinte a fost internat la un spital COVID din Belgrad”, se precizează în comunicat fără să fie oferite alte detalii.

Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, a participat recent la o impresionantă slujbă religioasă ocazionată de înmormântarea unui alt prelat sârb, mitropolitul Amfilohie, care a murit după ce a contractat  COVID-19.

La acea înmormântare, caracterizată de un medic ca fiind „un focar de îmbolnăvire”, care a avut loc weekendul trecut, au participat mii de persoane, iar multe dintre ele nu au purtat măşti sanitare. Episcopul desemnat pentru a-i urma în funcţie mitropolitului Amfilohie, Ioanichie, a fost infectat la rândul lui cu coronavirus şi a fost spitalizat cu simptome de pneumonie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net