Patriarhul Serbiei a murit după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Mesajul președintelui Aleksandar Vucic

Ultima actualizare:

    Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, a murit în urma infectării cu noul virus Foto: Basilica.ro
Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, a murit în urma infectării cu noul virus Foto: Basilica.ro

Patriarhul Serbiei, Irineu, în vârstă de 90 de ani, a murit din cauza infecției cu Covid-19. Anunțul a fost făcut de către președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, pe contul său oficial de instagram.

Irineu avea 90 de ani și a fost o figură cu o puternică influență politică. A fost diagnosticat cu infecția cu noul coronavirus pe 4 noiembrie și, de atunci, a fost internat într-un spital militar din Belgrad. Starea sa de sănătate s-a deteriorat treptat, iar joi a fost intubat. Cu toate acestea, virusul a fost prea puternic pentru acesta, Patriarhul a decedat în cursul zilei de vineri. 

"Am fost onorat să vă cunosc. Oameni ca dumneavoastră nu pleacă niciodată cu adevărat”, a scris președintele Serbiei, postarea fiind însoțită de o fotografie alb-negru a șefului Bisericii Ortodoxe din Serbia.

Irineu a devenit cel de-al 45-lea patriarh al Serbiei în 2010. A condus Biserica Ortodoxă care are 12 milioane de credincioși și s-a opus vehement independenței Kosovului. Pe de altă parte, de-a lungul timpului el a subliniat de mai multe ori că Serbia ar trebui să adere la Uniunea Europeană dacă ”UE respectă identitatea, cultura și religia Serbiei”, informează Hotnews.ro. 

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net