Peste 132 de palestinieni ucişi şi 10.000 lăsaţi fără casă în urma atacurilor armatei israelene. "Aud încă ţipetele oamenilor"

Ultima actualizare:

    Peste 32 de copii au fost ucişi şi peste 250 răniţi în Palestinafoto: AFP
Peste 32 de copii au fost ucişi şi peste 250 răniţi în Palestinafoto: AFP

Cel puţin 132 de oameni, din care 32 de copii, au fost ucişi şi peste 1.000 răniţi în urma violenţelor din Israel. ONU estimează că peste 10.000 de palestieniei au fost obligaţi să fugă din calea rachetelor lansate de armata israeliană. Sute de familii s-au refugiat în şcoli ale Naţiunilor Unite din nordul regiunii Gaza.

Conform oficialilor palestinieni, cel puţin zece oameni au fost ucişi vineri de forţele armate din Israel în oraşele din Cisiordania, fiind cel mai mare număr de victime într-o singură zi în ultimii ani, notează cnn.com. În Gaza, cel puţin patru palestinieni, dintre care un copil, au fost ucişi în urma atacurilor armatei israelene, care a atacat de pe vase din Marea Mediteraneană. Oficiali din Palestina spun că cel puţin 132 de oameni au fost ucişi de la izbucnirea violenţelor, din care 32 copii. Alţi peste 1.000 de palestinieni au fost răniţi, 254 fiind copii. Majoritatea celor răniţi ar fi fost împuşcaţi cu muniţie, au mai adăugat oficialii. Mai mult, avionele israelene au distrus o moschee. 

Consiliul de securitate al ONU va discuta criza umanitară duminică (16 mai). Conform mirror.co.uk, Israel a lansat încontinuu rachete vineri pentru a distruge ceea ce ei au declarat a fi depozite de muniţie şi tuneluri folosite de militanţi palestiniei. Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii din Gaza susţine că armata a atacat zone aglomerate şi nu a făcut nimic pentru a proteja vieţile civililor palestinieni.

10.000 de palestiniei, refugiaţi în urma violenţelor

Potrivit oficialilor ONU, peste 10.000 de palestiniei au fost obligaţi să se refugieze din calea rachetelor. Locuitorii din Gaza au povestit că trec zi şi noapte prin clipe de groază şi se tem constant pentru viaţa lor. Un tânăr de 27 de ani a declarat, pentru CNN, că blocul în care locuia cu familia sa şi alte şase a fost pus la pământ. "Nu pot să descriu, nu ştiu de unde să încep şi simt că înnebunesc. Toate clădirile din jurul nostru au fost distruse, aud încă ţipele oamenilor", a povestit Tariq Al Hillo. El a mai adăugat că oamenii au "pierdut totul. Am cinci surori, trei au copii între 10 şi 15 ani, sunt traumatizaţi. Nu mă tem de moarte, dar nu vreau ca ei să moară". 

Poliţia din Ierusalim a atac una dintre cele mai importante moschee din Islam

Conflictul armat a pornit în urma deciziei Israelului de a da afară familii palestiniene din Ierusalimul de Est, decizie criticată inclusiv de ONU. Au urmat atacurile poliţiei israelenie asupra palestinienilor adunaţi de Ramadan la Moscheea al-Aqsa, al treilea cel mai sfânt loc al Islamului. După ce Israel a dechis focul asupra regiunilor în care se află palestinieni, Hamas ar fi trimis rachete deasupra Tel Aviv. Opt israeleni au fost ucişi în urma atacurilor.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net