Numărul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus la nivel mondial a depăşit duminică (8 noiembrie) 50 de milioane de cazuri. Cel de-al doilea val al pandemiei produs în ultimele 30 de zile reprezintă un sfert din acest total.


Octombrie a fost cea mai neagră lună a pandemiei. Statele Unite au devenit prima ţară care a raportat peste 100.000 de cazuri zilnice. Creşterea puternică a numărului de cazuri de Covid-19 din Europa a contribuit la totalul mondial.

Media ultimelor şapte zile arată că numărul infecţiilor zilnice cu coronavirus creşte cu peste 540.000, potrivit news.ro.

24% dintre decese au avut loc în Europa

Peste 1,25 de milioane de oameni au murit din cauza bolii respiratorii care a apărut în China la sfârşitul anului trecut. Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiune, depăşind America Latină. De asemenea, În Europa au avut loc 24% dintre decesele provocate de Covid-19.

Continentul european înregistrează aproximativ 1 milion de infecţii noi de coronavirus la aproximativ 3 zile, potrivit unei analize a Reuters, respectiv 51% din total.

Potrivit mediei ultimelor şapte zile, Franţa înregistrează 54.440 de cazuri pe zi, un nivel mai ridicat decât în India, care are o populaţie mult mai numeroasă.

Al doilea caz de coronavirus pune la încercare sistemele de sănătate din Europa, determinând Germania, Franţa şi Marea Britanie să impună cetăţenilor lor să stea mai mult acasă.

 
 
Loading...