Pfizer a scumpit prețul vaccinului său contra Covid-19 cu mai mult de un sfert, iar Moderna cu mai mult de o zecime în ultimul contract cu Uniunea Europeană, în contextul în care Europa s-a confruntat cu probleme de furnizare a dozelor și cu efectele secundare ale produselor rivale


Cele două companii sunt pe cale să aibă anul acesta venituri de zeci de miliarde, în condițiile în care semnează contracte cu țări dornice să-și asigure pentru populația a treia doză de vaccin pentru o apărare cât mai bună contra infecțioasei variante Delta, potrivit hotnews.ro.
Termenii contractelor – încheiate anul acesta pentru un total de 2,1 miliarde de doze, livrabile până în 2023 – au fost renegociate după ce datele din testele clinice de faza a treia au arătat că vaccinurile ”mRNA” au o eficiență mai mare decât vaccinurile mai ieftine furnizate de Oxford/AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Noul preț al unei doze Pfizer este de 19,50 euro, față de 15,50 anterior, potrivit secțiunilor din contract văzute de Financial Times. Prețul unei doze Moderna este de 25,50 euro, arată contractul, în condițiile în care persoane care cunosc chestiunea au spus publicației citate că în primul contract era de 19 euro.
Prețul actual este mai mic decât se convenise anterior – 28,50 euro, pentru că s-au comandat mai multe doze, a spus o persoană apropiată negocierilor.
 

 
 
Loading...