Plaja din filmul cu DiCaprio se închide oficial! Iată cum arată acum

Ultima actualizare:

    Secvenţă din filmul "Plaja" care l-a avut ca protagonist pe Leonardo DiCaprio
Secvenţă din filmul "Plaja" care l-a avut ca protagonist pe Leonardo DiCaprio

Autorităţile thailandeze au decis să închidă timp de patru luni, începând cu luna iunie, plaja Maya Bay, de pe insula Phi Phi, din Marea Adaman. La 18 ani de la lansarea filmului cu Leonardo DiCaprio „Plaja” (2000) turiştilor li se interzice accesul în această zonă pentru a proteja vegetaţie marină.

Decizia de a închide plaja a fost luată miercuri de către Departamentul thailandez al Rezervaţiilor şi Parcurilor Naţionale. „Plaja este chinuită ca cineva care a muncit în continuu timp de zeci de ani şi nu a luat nici măcar o pauză”, a declarat pentru BBC Thon Thamrongnawasawat, unul dintre cei mai mari biologi thailandezi.


    Plaja Maya Bay este invadată zilnic de 200 de ambarcaţiuni şi peste 4.000 de turişti
Plaja Maya Bay este invadată zilnic de 200 de ambarcaţiuni şi peste 4.000 de turişti

„Suprasolicitată şi chinuită de intervenţia invazivă a omului, plaja aşa cum arăta în filmul de la Hollywood, nu mai există”, a completat savantul. În cadrul aceluiaşi demers, mai multe parcuri thailandeze vor fi închise între mai şi octombrie pentru a permite naturii să îşi reintre în drepturi. Plaja Maya Bay a rămas deschisă non-stop din 1999, când au început filmările la „The Beach”. De atunci şi până în prezent aici au venit zilnic 200 de ambarcaţiuni şi peste 4.000 de turişti. Din cauza acestui flux de oameni, reciful de corali din zonă a fost afectat, mare parte fiind distrus. În plus, vegetaţia marină din această zonă, unde odinioară ajungeau inclusiv ţestoase, a dispărut cu desăvârşire. Filmul „Plaja” a fost realizat plecând de la cartea scrisă de Alex Garland şi spune povestea unor tineri care vor să fugă de lumea civilizată şi se refugiază pe insulă pustie. Şocul lor începe când descoperă că paradisul lor exotic este populat de traficanţi de droguri, iar apele sunt pline de rechini.

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net