Planeta extremelor

Ultima actualizare:

    Elveţia. Avalanşa de coşmar produsă în Alpii Elveţieni a făcut ravagii în mai multe staţiuni
Elveţia. Avalanşa de coşmar produsă în Alpii Elveţieni a făcut ravagii în mai multe staţiuni

Vremea a luat-o razna! În timp ce în Australia cangurii şi căprioarele mor de sete sub o arşiţă de 45-50 de grade Celsius, Europa e îngropată sub nămeţi. Şi meteorologii de la ambele emisfere avertizează că acesta e abia începutul...

Acesta e cel de al treilea an consecutiv când în Australia se înregistrează temperaturi record. 

Singura sursă de apă a animalelor din centrul Australiei, Lacul Cawndilla, a secat şi zeci de animale se luptă pentru supravieţuire. La finele săptămânii trecute, în sudul Australiei s-au înregistrat temperaturi record de 47 şi respectiv 50 de grade Celsius, apropiindu-se ameninţător de recordul naţional absolut stabilit în 1960 în statul Oodnadatta la 50,7 grade. În Sydney au fost înregistrate temnperaturi de 30 -35 de grade Celsius, însă acesta e doar începutul. 


    Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Germania şi Austria au declarat zilele trecute stare de urgenţă la nivel naţional şi armata a fost trimisă în munţi să îi salveze pe localnici. Bilanţul ultimelor zile de iarnă la nivel european este de 24 de morţi, sute de răniţi şi mii de turişti şi localnici sinistraţi în localităţi montane. „Cantităţile enorme de zăpadă de la peste 800 de metri altitudine înregistrate recent sunt fenomene care se produc o dată la 100 de ani”, a declarat meteorologul austriac Alexander Radlherr. Armata germană a intervenit în staţiuni montane din Austria, Albania, Muntenegru şi Serbia, acolo unde avalanşele au îngropat localităţi întregi.

Click! spune

Până miercuri dimineaţă va ninge în Maramureş, în Transilvania şi la munte, iar vântul va viscoli zăpada. Rafalele pot depăşi 90 km/h. Astăzi, în zona Munţilor Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi în zona înaltă din vestul Carpaţilor Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net