Politician german, asasinat pentru că susținea imigranții? Anchetatorii cred că există un mobil politic

Ultima actualizare:

    Walter Lübcke a fost găsit mort pe 2 iunieFoto: Getty
Walter Lübcke a fost găsit mort pe 2 iunieFoto: Getty

Asasinarea alesului local CDU Walter Lübcke, un apărător al primirii migranţilor, în a cărei anchetă a fost arestat un suspect în weekend, ar avea legătură cu extrema dreaptă, potrivit parchetului național antiterorist.

„În stadiul actual al investigaţiilor, noi pormim de la pincipiul că avem de a face cu un furndal de extremă drepta”, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului. 

Parchetul General de la Karlsruhe, competant în domeniile terorist şi crimei organizate, se sprijină în această teză pe trecutul suspectului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, apropiat mişcării neonaiste şi condamnat deja pentru fapte violente împotriva unui cămin de migranţi, relatează news.ro.

Walter Lübcke, asasinat pe 2 iunie

Anchetatorii vor să stabilească dacă el a avut complici, însă, pentru moment ”nu există vreun element care să arate că suspenctul ar fi putut” să acţioneze în cadrul unui ”grupuscul de extremă dreapta” înfiinţat în acest scop. Aceasta este o trimitere la grupusculul neonazist NSU, care a ucis aproximativ zece imigranţi în Germania, la începutul anilor 2000.

Un ales local şi totodată un funcţionar de rang înalt, Walter Lübcke a fost găsit mort, la 2 iunie, la vârsta de 65 de ani, pe terasa casei dale, la Wolfhagen, la periferia oraşului Kassel (centru). El a fost împuşcat în cap de aproape şi zăcea într-o baltă de sânge. Moartea politicianului a declanşat, pe reţele de socializare, o adevărată isterie. Au existat și oameni care s-au bucurat că bărbatul a fost ucis. În cazul în care se confirmă că a existat un mobil politic, atunci este primul asasinat de această natură de la atentatele Facţiunii Aramata Roşie începând din anii '70.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net