Povestea neștiută a Melaniei Trump: „Și-a jucat mereu cărțile pentru a-și atinge visul: acela de a fi cineva”

Ultima actualizare:

    Melania Trump este Prima Doamnă din SUA, după ce soțul său, Donald Trump, a fost ales președinte în noiembrie 2016. La 3 noiembrie 2020 au loc din nou alegeri prezidențialeFoto: Getty Images
Melania Trump este Prima Doamnă din SUA, după ce soțul său, Donald Trump, a fost ales președinte în noiembrie 2016. La 3 noiembrie 2020 au loc din nou alegeri prezidențialeFoto: Getty Images

Mai este foarte puțin până la noile alegeri prezidențiale din SUA, din 3 noiembrie. Va reuși Donald Trump (74 de ani) să obțină un nou mandat? Dacă acum patru ani, soția sa, Melania Trump, ar fi strigat puternic „Da!”, iată că de data aceasta lucrurile stau altfel. Cel puțin așa reiese dacă citești noua carte „The Art of Her Deal - The Untold Story of Melania Trump”, scrisă de jurnalista Mary Jordan, carte ce pune laolaltă, ca piese ale unui puzzle, informații despre viața personală a celor doi.

„În cei 12 ani petrecuți în poziția de redactor-șef al ediției românești a revistei OK! am avut acces la numeroase informații legate de cea care avea să devină Prima Doamnă a Statelor Unite și am și abordat subiectul Melania Trump de foarte multe ori. Orice documentare despre această «femeie de gheață» avea anumite limite, deoarece ea rămâne, chiar și după anii petrecuți la Casa Albă, o enigmă. Această biografie realizată de jurnalista de la ziarul Washington Post, Mary Jordan, câștigătoare a Premiului Pulitzer, își propune, și chiar reușește, să alunge o parte din misterul în care s-a învăluit cu pricepere Melanija Knavs, încă din copilăria petrecută în fosta Iugoslavie. Ea este cea pe care toată lumea o știe, dar nimeni n-o cunoaște cu adevărat, după cum veți afla din acest volum realizat pe baza interviurilor cu peste o sută de persoane, care au cunoscut-o sau dețin informații despre ea. Motivele pentru care s-a rupt de trecutul modest pentru a-și clădi un viitor nici nu mai contează acum. Ea și-a jucat mereu cărțile pentru a-și atinge visul: acela de a fi cineva. Și pare că a avut trei vieți în drumul acesta al ei spre preamărire: copilăria Melanijei petrecută în Sevnica, modestul orășel de provincie din Slovenia, adolescența și tinerețea Melaniei Knauss, deoarece și-a schimbat numele odată cu plecarea la Milano pentru a părea de sorginte austriacă și pentru a fi mai bine văzută în lumea fotomodelelor, și viața alături de Donald Trump, controversatul om de afaceri devenit Președintele Statelor Unite, cel care a făcut-o Primă Doamnă”, este de părere Elena Stoichiță, redactorul-șef al revistei OK!, cea care a publicat un editoarial în ediția românească a cărții despre viața Melaniei.

Elena Stoichiță: „Nu se cunoaște nimic despre viața amoroasă avută de Melania înainte de relația cu Trump”

„Inteligența secondată de carismă, pentru că nu de puține ori veți descoperi persoane care o laudă și care susțin că ar fi de o inteligență sclipitoare, au transformat-o pe Melania într-un personaj recunoscut pentru stilul ei de a para lucrurile care nu-i convin cu tăcere și cu zâmbete cu subînțeles. Trupul este cel mai de preț «accesoriu» al ei, este cartea de vizită. Acoperit sau nu, acesta a ajutat-o să ajungă unde este, după cum istoria modernă și plină de alcov a demonstrat-o. Pentru unii martiră, pentru alții oportunistă, ea a înțeles cât de importantă este semiotica aparițiilor sale impecabile într-o lume a aparențelor și a modei comentate excesiv. Dincolo de glacialitatea manifestată adesea chiar și la brațul soțului ei, Melania a avut mereu încredere în forțele lui Donald și a fost prima care i-a spus că va câștiga”, adaugă Elena.

Cartea atinge subiectele controversate din viața Primei Doamnie din SUA

„Cartea «Arta ei de a reuși» demonstrează că nu e o femeie fragilă și tratează personajul Melania Trump ca pe o revelație. Îi place să potențeze misterul, să-l alimenteze, învățând și de la partenerul ei de viață că e bine să pari un om complicat dacă vrei să atragi atenția. S-a visat o Jackie Kennedy modernă și poate i-ar fi reușit comparația, dacă firea ei rece ar fi putut fi, măcar puțin, modelată odată cu mutarea la Casa Albă. Însă, dincolo de parcimonia cu care abordează declarațiile publice, interviurile și chiar și aparițiile oficiale, cartea arată importanța acestei femei în viața politică de peste Ocean și cât de mult se bazează președintele Trump pe opiniile ei. Deoarece așa cum relatează oameni din anturajul lor, Melania este prima persoană pe care o sună după dezbaterile publice sau după discursurile tăioase cu care ne-a obișnuit. Paradoxul care reiese din cartea lui Mary Jordan este că Melania și-a dorit mereu să fie faimoasă și apreciată, dar fără abordare publică. Voia ca numele ei să fie pe buzele tuturor, dar să fie lăsată în pace. Sunt atinse și subiecte controversate, cum ar fi relația deloc apropiată cu fiica lui Trump, Ivanka, considerată de mulți Prima Doamnă de facto, amânarea mutării la Casa Albă după învestirea soțului ei, pentru a juca încă o carte vitală pentru fiul lor, Barron, aceea de a fi tratat la fel ca frații lui mai mari din căsătoriile anterioare ale soțului ei, dar devoalează și faptul că, de ani buni, Melania și Donald nu dorm împreună, ba chiar stau la etaje separate, lucruri povestite de oameni care au lucrat pentru ei. Arta ei de a reuși, în principal, drumul Melaniei către această relație care s-a transformat într-un parteneriat reciproc avantajos în care iubirea, dacă a existat vreodată, s-a transformat, la rândul ei, în toleranță și susținere. Este o carte care ne face să ne dăm seama de rolul aproape vital pe care această «forță mută» numită Melania l-a avut și încă îl are în viața unuia dintre cei mai importanți oameni ai planetei”, încheie Elena Stoichiță cuvântul său înainte pentrru ediția în limba română a cărții „Arta ei de a reuși - Povestea nespusă a Melaniei Trump”.

Melania Trump împlineşte 50 de ani. A pozat goală în avionul lui Donald Trump și viața ei s-a schimbat

Melania Trump l-a cucerit pe Vladimir Putin. Uite cum o privește liderul rus!

Iluzie optică sau Melania Trump chiar n-a purtat sutien în Polonia?

Imagini incitante: cum arată goală soția lui Donald Trump

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net