Povestea pozei care a înduioșat Planeta. Ce spune medicul căruia bebeluşul abia venit pe lume îi trage masca de pe faţă

Ultima actualizare:

    Fotografia a făcut înconjurul lumiiFOTO: Instagram/dr.samercheaib
Fotografia a făcut înconjurul lumiiFOTO: Instagram/dr.samercheaib

Imaginea unui nou-născut care încearcă să scoată masca chirurgicală a medicului a devenit virală și a stârnit emoție. Dr. Samer Cheaib, medicul din imagine, a acordat un interviu exclusiv pentru Adevărul, în care vorbeşte despre mesajul optimist al fotografiei.

Imaginea postată pe rețelele sociale la începutul lunii octombrie, de dr. Samer Cheaib, ginecolog din Emiratele Arabe Unite, a adunat deja milioane de vizualizări, distribuiri şi comentarii, având textul: „Cu toţii aşteptăm un semn că vom scoate masca în curând”.

Această imagine a medicului Samer Cheaib cu bebeluşul a devenit un simbol al speranţei pentru un viitor mai bun. În multe ţări, imaginea este considerată fotografia anului.

Dr. Samer Cheaib este expert în naşteri de mare risc
Dr. Samer Cheaib este expert în naşteri de mare risc

Absolvent al Universităţii din Bagdad-Irak în 2002 şi al Universităţii Americane din Beirut în 2008, cu specializarea Obstetrică-Ginecologie, Dr. Samer Cheaib este expert în naşteri de mare risc, precum şi în naşteri de gemeni şi tripleţi. Înainte de a veni să lucreze la Spitalul Fakih IVF din Dubai în 2014, a avut o bursă de trei ani la Inova Fairfax Hospital în Virginia, SUA şi a lucrat la George Washington University School of Medicine and Sciences Doctorul Cheaib a dezvăluit pentru Adevarul.ro şi care a fost prima sa reacţie când nou-născutul a încercat să îi scoată masca: „Am fost surprinşi de gestul bebeluşului şi am început să râdem, după care i-am cerut tatălui să ne facă o fotografie. Tatăl nou-născutului stătea lângă soţia sa, care născuse gemeni, un băiat şi o fată. Imaginea este în opinia mea în semnal pozitiv în această perioadă dificilă. Iar gândurile şi imaginile pozitive şi zâmbetele au un rol esenţial pentru a spori imunitatea oamenilor şi pentru a lupta cu succes împotriva pandemiei de coronavirus”. Doctorul Samer Cheaib a mai spus pentru Adevrărul că acel gest al bebeluşului i-a schimbat atunci ziua şi l-a încărcat cu mult optimism.

Citește continuarea interviului pe Adevarul.ro. Ce spune medicul despre depășirea pandemiei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net