Premierul britanic, Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, relatează The Associated Press. Johnson a făcut anunțul prin intermediul unui scurt mesaj pe care l-a scris personal pe pagina de Twitter.


Biroul lui Boris Johnson a anunțat că șeful Guvernului a fost testat pozitiv după ce a prezentat o serie de simptome ușoare. Din fericire, starea lui de sănătate este una bună, iar el se va autoizola în reședința de pe Downing Street, de unde va continua să conducă lupta contra pandemiei care a îngrozit mapamondul, potrivit comunicatului emis oficial. 

Cine este Boris Johnson

lexander Boris de Pfeffel Johnson are 55 de ani si este un politician și jurnalist britanic, membru al Partidului Conservator. Începând cu luna mai 2015 este membru al Parlamentului pentru circumscripția Uxbridge și South Ruislip. Din 2008 până în 2016 a fost primarul Londrei. A fost unul dintre liderii campaniei favorabile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Din 24 iulie 2019 este prim ministrul Regatului Unit.

Prințul Charles, testat pozitiv pentru coronavirus 

Prințul Charles a fost testat pozitiv cu coronavirus, așa cum au declarat purtătorii de cuvând ai familiei regale. Prezintă forme ușoare ale virusului. Prințul Charles a fost depistat pozitiv la testul Covid-19, în urma unui control medical și a unei analize amănunțite făcută de medici. Ducesa de Cornwall a fost testată și ea, însă în cazul ei, rezultatul a fost unul negativ. 

În conformitate cu sfaturile guvernamentale şi medicale, Prinţul şi Ducesa se autoizolează acum în Scoţia. Testele au fost efectuate de NHS în Aberdeenshire, unde au fost îndeplinite toate criteriile necesare testării și a expertizelor medicale.

 

 

 
 
Loading...