Premierul Franței a sugerat că sânii goi sunt un simbol al țării

Ultima actualizare:
"Libertatea conducând poporul", pictura lui Delacroix, este expusă la Luvru
"Libertatea conducând poporul", pictura lui Delacroix, este expusă la Luvru

Manuel Valls, premierul Franței, și-a atras un val negativ de comentarii, după ce a sugerat că sânii goi reprezintă țara mai bine decât vălul, cu referire la scandalul legat de femeile musulmane care poartă burkini la plajă.

Politicianul s-a contrat cu ministrul Educației pe tema măsurii luate de unii primari de pe teritoriul Franței, care au decis să le interzică femeilor musulmane să apară acoperite la plajă. Judecătorii supremi au decis că măsura este ilegală și că nu poate fi aplicată pentru că ar îngrădi drepturi și libertăți fundamentale. 

Premierul a făcut o comparație cu Marianne, simbolul Revoluției Franceze și a luptei pentru libertate, și a spus: “Marianne are un sân descoperit pentru că ea hrănește poporul! Nu are văl pentru că este liberă! Aceasta este republica”, notează The Guardian.

Politicieni, feministe și istorici s-au simțit datori să intervină. Ceea ce primul-ministru a lăsat de înțeles este că sânii dezgoliți pot reprezenta Franța și că femeile musulmane acoperite cu hijab sau burkini ar fi o problemă.

Istoricul Mathilde Larrere a publicat pe Twitter o reacție la declarația lui Valls: “Marianne are un sân dezgolit pentru că este o alegorie, cretinule!” Un alt istoric francez, Nicolas Lebourg, a declarat pentru ziarul Liberation că Valls s-a referit probabil la pictura lui Eugene Delacroix, „Libertatea conducând poporul”, în care o figură feminină este prezentată conducând revoluţionari parizieni.  

 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net