Președintele ales Joe Biden a primit luni (11 ianuarie) a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, într-un spital din Delaware. La fel ca prima oară, democratul a acceptat ca procedura de inoculare a serului antiviral să fie filmată pentru a crește încrederea populației americane în vaccinare.


„Prioritatea mea numărul unu este de a face în aşa fel încât vaccinul să fie injectat în braţele oamenilor cât de rapid posibil”, a declarat Joe Biden, potrivit Digi24. Acesta a fost injectat cu prima doză de vaccin pe 21 decembrie, când s-a alăturat altor personalități americane și nu numai, care au acceptat să fie vaccinate public.

Peste 374.000 de persoane au murit de noul coronavirus în SUA. Numai 8,9 milioane de americani au primit prima injecţie împotriva COVID-19, mult sub numărul de 20 de milioane care ar fi trebuit iniţial vaccinaţi împotriva COVID-19 până la sfârşitul lui 2020. Până în prezent, circa 25,4 milioane de doze au fost distribuite la nivel naţional, ceea ce ilustrează provocarea logistică a acestei operaţiuni.

 
 
Loading...