Președintele Belarus, afirmații șocante în contextul pandemiei de coronavirus: „Nu există nici un virus! Ați văzut vreun virus zburând pe aici?”

Ultima actualizare:

    Ignoranța președintelui Belarus ar putea ucide mii de oameni din fosta țară sovietică
Ignoranța președintelui Belarus ar putea ucide mii de oameni din fosta țară sovietică

Belarus se numără, în continuare, printre puținele țări din lume unde autoritățile nu au luat nici o măsură de protecție împotriva pandemiei de coronavirus. Aici, viața își urmează cursul firesc, de parcă absolut nimic nu se întâmplă în lume: oamenii merg la serviciu, la cumpărături, se plimbă prin parcuri, elevii se duc la școală, iar toate activitățile sportive, culturale și artistice programate în această perioadă se desfășoară fără nci o problemă. Inclusiv Campionatul de Fotbal. În tot acest timp, președintele Alexandr Lukașenko face declarații absolut șocante și își îndeamnă cetățenii să stea liniștiți, să-și vadă de viețile lor și să nu intre în panică. Între timp, în lume sunt infectați cu Covid-19 peste 700.000 de persoane, iar numărul deceselor se ridică la aproape 33.000.

Președintele Belarus, Alexandr Lukașenko, a făcut în această perioadă declarații absolut șocante în contextul în care în lume se înregistrează peste 33.000 de morți. Și, în continuare, nu se dezminte. După ce și-a îndemnat cetățenii să lupte împotriva coronavirusului cu vodka și saună, după ce a spus că tractorul și munca pământului îi va vindeca pe toți, Lukașenko revine cu alte afirmații revoltătoare.

Președintele Belarus, Alexandr Lukașenko, a participat zilele trecute la un meci de hochei pe gheață disputat la Minsk contra unei echipe din regiunea Grodno, moment în care a făcut o serie de afirmații care au devenit virale și au făcut înconjurul lumii. Potrivit Mediafax, acesta a declarat pentru publicația „The Guardian” că „nu există nici un virus. Ai văzut vreunul zburând pe aici? E ca într-un frigider aici. Sportul, în special gheața, este cel mai bun remediu împotriva virusului”, a spus Lukașenko uluind o lume întreagă cu ignoranța sa.  Aceste afirmații vin în completarea altora, și ele absolut halucinante. El spunea recent că „pandemia de coronavirus este o psihoză și nu ar trebui să existe panică, iar închiderea granițelor este un lucru stupid. Panica ne poate afecta mai mult decât virusul în sine”. În acest context, președinteel Belarus i-a încurajat pe oameni să-și desfășoare ca până acum activitățile obișnuite.

Alexandr Lukașenko, președintele Belarus: „Tractorul îi va vindeca pe toți. Pământul vindecă pe toată lumea”

Nu intrați în panică, mergeți la muncă, lucrați pământul, conduceți tractoarele, vedeți-vă de viețile voastre! Acestea sunt îndemnurile pe care Alexandr Lukașenco le dă cetățenilor săi. Președintele pare convins de faptul că munca este cel mai puternic remediu împotriva coronavirusului care a lovit și Belarusul, aici înregistrându-se, deocamdată, doar 94 de îmbolnăviri și nici un deces. Prin comparație, Moscova a intrat în carantină. „ Nu trebuie să intrați în panică, trebuie doar să lucrați. Mai ales la ora actuală, în sate. Este plăcut să privești la televizor cum oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbește despre virus”, a declarat Lukașenco în cadrul unei reuniuni a guvernului. El a spus că tractorul îi va vindeca pe toți.

Populația e îndemnată să bea vodcă și să facă saună

Aceste declarații nu sunt primele care au stârnit stupoate și indignare în lume. Lukașenko a avut un discurs public incredibil și de neînețeles în contexul actual, în care îndeamnă populația să bea vodkă și să facă saună, acestea fiind, în opinia sa, singurele remedii împotriva îmbolnăvirilor cu Covid-19. „Vă recomand să faceți o saună, să beți multă vodcă și să munciți din greu, în acest mod o să ucideți virusul din organism”, spunea el, recent. 

Președintele Belarus își permite să glumească pe seama isteriei și a panicii care a cuprins întreaga lume, dând dovadă de o ignoranță incredibilă. În timp ce Spania, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie, dar și America își plâng miile de morți, Lukașenco nu numai că nu își protejează deloc cetățenii, dar le mai dă și sfaturi aberante, care frizezază nebunia.  Afirmațiile sale sunt revoltătoare, dar să nu uităm, totuși, că vorbim despre un lider al unei foste țări sovietice, un dictator care ar urma să reunească Belarus cu Patria Mamă, Rusia.

Citește și: 

Avertisment: vârful epidemiei, în jurul Paştelui. Autoritățile au pregătit deja trecerea la ”scenariul 4” al epidemiei

Spitalul Județean de Urgență Deva, în carantină. Cel puțin 5 medici și 13 pacienți, infectați. Managerul a fost suspendat din funcție

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net