Preşedintele filipinez a comandat mutilarea genitală a rebelelor comuniste: «Veţi deveni inutile»

Ultima actualizare:

    Preşedintele filipinez a stârnit revolta unui număr ridicat de ONG-uri Foto: Getty
Preşedintele filipinez a stârnit revolta unui număr ridicat de ONG-uri Foto: Getty

Ultimele declaraţii publice ale preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte au stârnit un val de reacţii negative din partea cetăţenilor. El a fost acuzat de misoginism, după ce le-a cerut cetăţenilor să "le împuşte pe rebelele comuniste în zonele intime, căci astfel devin inutile".

Într-un discurs adresat, săptămâna trecută, foștilor soldați comuniști din Malacanang, Duterte a dat o directivă privind felul în care trebuie pedepsite luptătoarele de gherilă, informează The Guardian. Sfatul dat de preşedinte este unul absolut halucinant. „Avem un nou ordin: nu o să vă ucidem. Vă vom împușca, doar, în zonele intime”, a spus președintele filipinez, subliniind că prin această formă de mutilare genitală, ele vor deveni „inutile”. Cei din sală s-au amuzat de spusele acestuia, însă organizaţiile pentru drepturile omului şi cele pentru drepturile femeilor s-au autosesizat şi s-au declarat revoltate de ordinul dat de preşedintele filipinez, mai ales că nu este pentru prima dată când liderul gafează într-un fel uimitor.

Este doar ultima dintr-un șir de afirmații misogine, peiorative și umilitoare pe care le lansează la adresa femeilor. Încurajează forțele statului să comită violență sexuală în timpul unui conflict armat, ceea ce reprezintă o încălcare a dreptului internațional”, a declarat Carlos H. Conde, cercetător la filiala Human Rights Watch din Filipine.

Cea mai revoltătoare afirmaţia a preşedintelui a fost făcută în timpul campaniei prezidenţiale din anul 2016, atunci când a abordat subiectul unei revolte care a avut oc în anul 1989, cu ocazia căreia o femeie a fost violată şi ucisă de prizonieri. El a glumit, spunând că şi-ar fi dorit foarte mult să se numere printre violatorii care s-au bucurat de chinul femeii. „Am fost furios din cauza violului? Da. Dar era atât de frumoasă că primarul ar fi trebuit să fie primul care o violează. Ce pierdere”, a spus el.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net