Președintele filipinez Duterte, război cu antivaciniștii: „Voi alegeți, vaccin sau închisoare”

Ultima actualizare:

    Președintele Filipinelor Rodrigo Duterte îi amenință pe antivacciniștiFoto: Getty Images
Președintele Filipinelor Rodrigo Duterte îi amenință pe antivacciniștiFoto: Getty Images

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a recurs la un gest șocant! El i-a amenințat cu închisoarea pe cei care refuză să se vaccineze împotriva COVID. Filipine se confruntă cu una din cele mai dificile situații printre țările din Asia, cu peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus și mai mult de 23.000 de decese.

„Voi alegeți, vaccin sau închisoare”, a spus luni Rodrigo Duterte în cadrul unei declarații televizate, potrivit Digi24. Până pe 20 iunie, au fost vaccinați complet 2,1 milioane de filipinezi, un progres lent spre ținta guvernului de a imuniza 70 de milioane de oameni până la finele anului, dintr-o populație de 110 milioane de oameni.

„Nu mă înțelegeți greșit, țara este în criză. Sunt exasperat că filipinezii nu ascultă ce le spune duvernul”, a mai spus președintele filipinez Rodrigo Duterte. Acesta  a fost criticat pentru abordarea lui dură în controlarea epidemiei de coronavirus, dar și-a menținut inclusiv decizia de a ține școlile închise.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net