Preşedintele Samsung Group a murit! Lee Kun-hee era cel mai bogat om din Coreea de Sud

Ultima actualizare:

    Lee Kun-hee avea 78 de aniFoto: AFP
Lee Kun-hee avea 78 de aniFoto: AFP

Lee Kun-hee, preşedintele Samsung Group, a murit, duminică (25 octombrie), la 78 de ani. Cauza decesului nu a fost anunţată, însă, în urma unui atac de cord suferit în 2014, Lee era imobilizat la pat. El era cel mai bogat om din Coreea de Sud, cu o avere de 21 de miliarde de dolari.

Lee a fost al treilea fiu al lui Lee Byung-chul, care a fondat Samsung Group în 1938. S-a alăturat firmei de familie în 1968 şi a preluat funcţia de preşedinte în 1987, după moartea tatălui său.

Fiul său este în fruntea firmei

El a devenit faimos pentru că le-a spus angajaţilor săi în 1993: "Să schimbăm totul, cu excepţia soţiilor şi copiilor noştri”.

Lee a fost condamnat de două ori pentru diverse infracţiuni. El a renunţat la funcţia de preşedinte Samsung în 2008, după ce a fost acuzat de evaziune fiscală şi delapidare. El a primit o pedeapsă cu închisoare cu suspendare de trei ani pentru evaziune fiscală, însă a fost iertat de preşedintele sud-coreean.

Din 2014, fiul său Lee Jae-yong este în fruntea firmei, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net