Lovitură de stat în Turcia: Preşedintele le-a cerut oamenilor să iasă în stradă

Ultima actualizare:

    Recep Tayyip Erdogan urmează să se adreseze turcilorfoto: Getty
Recep Tayyip Erdogan urmează să se adreseze turcilorfoto: Getty

Vineri seară (15 iulie), în Ankara s-au auzit focuri de armă şi explozii, în timp ce în Instabul, ambele poduri peste Bosfor au fost blocate. Premierul turc, Binali Yildirim a anunţat că este o facţiune a armatei care încearcă o lovitură de stat. Preşedintele turc se afla în vacanţă şi a vorbit cu presa prin telefon.

Accesul la Facebook, Twitter și YouTube a fost restricționat în Turcia, iar armata a reuşit să pătrundă în sediul televiziunii de stat. Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, întors din vacanţă, încearcă să aterizeze pe aeroportul din Ankara, dar nu îi este permis, potrivit The Guardian

Într-o declaraţie preluată de Reuters, Erdogan le-a cerut cetăţenilor să iasă în stradă. De asemenea, el a precizat că aceasta este doar o acţiune a unui grup restrâns din armată şi că cei implicaţi vor fi opriţi, chiar dacă se vor pierde vieţi pentru a realiza acest lucru. Preşedintele a vorbit cu presa prin telefon, mai exact prin FaceTime.

Erdogan a vorbit cu presa prin FaceTime
Erdogan a vorbit cu presa prin FaceTime

Există o mulţime de informaţii contradictorii. Armata susţine că lovitura de stat a fost un succes, în timp ce premierul turc a afirmat că a eşuat. 

În pofida acestor declaraţii, se speculează că Recep Erdogan cere deja azil politic în Germania.

Premierul Turciei: "Cei implicaţi vor plăti scump"

Binali Yildirim a anunţat că cei implicaţi în ceea ce a descris ca o tentativă de lovitură de stat efectuată de un grup din cadrul armatei vor plăti cel mai scump preţ. Totodată, el a afirmat că lovitura de stat a eşuat, deşi potrivit unui comunicat al administraţiei turce, armata a preluat complet controlul ţării, pentru a reinstitui ordinea constituţională, domnia legii, securitatea şi drepturile oamenii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net