Previziuni sumbre pentru SUA: o treime dintre americani ar putea fi infectați cu noul coronavirus până la sfârșitul anului

Ultima actualizare:

    Numărul îmbolnăvirilor din Statele Unite ale Americii a depășit 13 milioane Sursă foto: Shutterstock
Numărul îmbolnăvirilor din Statele Unite ale Americii a depășit 13 milioane Sursă foto: Shutterstock

Pandemia de coronavirus este încă departe de sfârșit, iar o serie de informații controversate ale medicului Scott Gottlieb, fost comisar al Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite, i-a revoltat pe americani. El susține că aproape o treime dintre locuitorii Statelor Unite ale Americii ar putea fi până la urmă infectaţi cu noul coronavirus, până la sfârşitul anului 2020.

Nivelul semnificativ al infectărilor anterioare va avea probabil implicaţii pentru transmiterea virusului în 2021, când vor fi distribuite vaccinuri pentru Covid-19. ”Până la sfârşitul acestui an vom ajunge la infectarea a 30% din populaţia Statelor Unite”, a afirmat medicul, în cadrul emsiunii ”Squawk Box”. ”Dacă te uiţi la state precum Dakota de Nord şi Dakota de Sud, este probabil de 30%-35%. Poate de până la 50%”, a adăugat acesta.

Gottlieb a subliniat pe parcursul pandemiei că numărul real al infecţiilor este probabil mai mare, deoarece nu toată lumea care contractează virusul este testată şi diagnosticată.

Scott Gottlieb face parte din consiliul de administraţie al grupului Pfizer, care a fost prima companie care a solicitat FDA autorizarea de urgenţă a vaccinului său pentru Covid-19, relatează News.ro.

Până în acest moment, în SUA sunt confirmate circa 13,4 milioane de infecţii cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University. Noile cazuri zilnice din SUA au atins recent maxime de peste 200.000 de îmbolnăviri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net