Prima poză cu Aleksei Navalnîi, după ce a ieșit din comă. Mesajul transmis de opozantul rus de pe patul de spital

Ultima actualizare:

    Aleksei Navalnîi, prima poză după ce a ieșit din comă Sursă foto: Instagram
Aleksei Navalnîi, prima poză după ce a ieșit din comă Sursă foto: Instagram

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, a fost otrăvit la jumătatea lunii august cu o neurotoxină de tip noviciok. S-a aflat la un pas de moarte, iar medicii s-au luptat din greu pentru a-l ține în viață. Iată că la aproape o lună de la otrăvirea lui, Aleksei Navalnîi a avut puterea de a respira o zi întreagă fără ajutorul aparatelor și a ținut neapărat să transmită un mesaj prin intermediul paginii personale de Instagram.

Aleksei aieșit din comă indusă și dă semne de însănătoșire la aproape o lună de când i s-a făcut rău într-un avion care trebuia să îl ducă la Moscova din Tomsk. El a fost internat timp de două zile la un spital din Omsk înainte să fie preluat de o aeronavă medicală care l-a transportat în Germania. Medicii din Germania au confirmat că el a fost otrăvit cu o neurotoxină din grupa noviciok, agent de proveniență sovietică. 

După aproape 30 de zile petrecute în spital, Navalnîi revine cu vești bune pentru toți cei care s-au îngrijorat pentru starea sa de sănătate. Opozantul rus Alexei Navalnîi a distribuit o poză cu el din spitalul Charite din Berlin. Alături de el  se află membrii familiei, fericiți că pot fi împreună după cele mai dificile clipe din viața lor. Politicianul a anunțat că se simte bine și că a putut respira o zi întreagăfără ajutorul aparatelor. "Îmi e dor de voi", a transmis Aleksei. Din instantaneu se poate observa că este slăbit din cauza cumpenei prin care a trecut, însă starea sa de spirit este una bună, iar optimismul nu l-a părăsit nicio clipă.  

Ce este noviciok, cea mai letală otravă

Noviciok este numele dat unei serii de neurotoxine create de Uniunea Sovietică
Noviciok este numele dat unei serii de neurotoxine create de Uniunea Sovietică

Cercetătorii sovietici care le-au creat susțin că este vorba despre cei mai letali agenți toxici produși vreodată, unele versiuni fiind de cinci până la opt ori mai puternice decât VX, este un gaz iritant folosit în război, cu efect foarte grave asupra corpului uman. 

Agenții noviciok au fost creați în cadrul programului sovietic secret cu numele de cod FOLIANT. Se crede că cinci versiuni au fost adaptate pentru uz militar, cea mai versatilă fiind A-232 (Noviciok-5). Aceste substanțe nu au fost niciodată utilizate pe câmpul de luptă. 

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net