Guvernul Afganistanului şi talibanii au convenit ca prima lor rundă de negocieri de pace să aibă loc la Doha, au anunţat duminică ambele părţi, transmite Reuters.


Discuţiile, cunoscute ca dialogul intra-afgan, vor reprezenta prima întâlnire la nivel înalt între cele două părţi după ani de lupte.

Nu a fost anunţată o dată pentru întâlnire, dar este aşteptat ca aceasta să aibă loc după ce vor fi eliminate dezacordurile legate de eliberarea de către guvernul afgan a 5.000 de prizonieri talibani, care ar putea avea loc cel mai devreme la sfârşitul săptămânii viitoare.

”Prima întâlnire intra-afgană va avea loc la Doha”, a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen, adăugând că gruparea islamistă este pregătită să participe la întâlnirea intra-afgană într-o săptămână de la eliberarea celor 5.000 de prizonieri, potrivit news.ro.

Până în prezent, guvernul afgan a eliberat 3.000 de prizonieri talibani, în cadrul unui acord semnat  în februarie între Statele Unite şi gruparea de insurgenţi.

Loading...
Citeste tot despre: