Raidurile aeriene ruse, lansate împotriva poziţiilor rebele şi islamiste din Siria, s-au soldat cu moartea a aproximativ 450 de persoane de când a început, pe data de 30 septembrie, intervenţia Rusiei, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.


Printre cei 446 de morţi se numără 295 de combatanţi rebeli şi islamişti şi 151 de civili, a declarat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, potrivit Le Figaro. Cifrele furnizate vin după consultări cu reţele extinse de surse medicale şi militanţi din Siria. Acesta a adăugat că printre persoanele care au murit se mai află "75 de islamişti ai grupării Stat Islamic, 31 de luptători ai aripii siriene a reţelei al-Qaida, Frontul al-Nusra, şi 189 de rebeli aparţinând grupurilor moderate sau islamiste".

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

Loading...