Primul caz de coronavirus, confirmat în Africa. 1500 de persoane au murit în China

Ultima actualizare:

    Un prim caz de coronavirus a fost depistat şi în Egiptfoto: Getty Images
Un prim caz de coronavirus a fost depistat şi în Egiptfoto: Getty Images

Bilanţul epidemiei noului coronavirus a depăşit sâmbătă 1500 de morţi în China. Un prim caz de contaminare cu virusul ucigaş a fost confirmat în Africa, în Egipt, informează AFP.

Ministerul egiptean al Sănătăţii a anunţat vineri că a înregistrat primul caz pe continentul african. Purtătorul de virus, care nu este egiptean, a fost spitalizat şi se află în carantină.               

Peste 66.000 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în China, dintre care cel puţin 1.716 persoane sunt medicii şi infirmiere care intră în contact cu bolnavii. Autorităţile au dezvăluit că şase membri dintre îngrijitori au decedat, subliniind riscurile pe care le suportă în spitalele suprasolicitate. Majoritatea celor contaminaţi în mediul spitalicesc au fost în Wuhan, în provincia Hubei, în centrul Chinei, şi focar al acestei epidemii de pneumonie virală numită Covid-19 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Peste 2500 de cazuri noi de îmbolnăvi, în China

Anunţul cifreor contaminărilor în spital vine la o săptămânî după moartea, din cauza virusului, a unui medic care a încercat să alerteze autorităţile, dar a fost mustrat de Poliţie. Decesul său a provocat furie pe reţelele de socializare. Din cauza unui aflux de pacienţi în spitalele din Hubei şi a unei lipsei de consumabile de protecţie (măşti, halate), o parte a personalului îngrijitor este expus contaminării.

Comisia de sănătate din Hubei a anunţat sâmbătă că în cursul ultimelor 24 de ore epidemia a făcut încă 139 de morţi în provincie şi că au fost depistate alte 2.420 de noi cazuri de contaminare. Numărul total al noilor contaminări în China continentală (în afară de Hong Kong şi Macao) este de 2.641. În plus, patru decese au fost constatate în altă parte decât în Hubei. Acest lucru duce la 1.523 de morţi numărul total al deceselor înregistrate în China continentală de la începutul epidemiei.

China înregistrează 99,9% din decese din cauza coronavirusului înregistrate în toată lumea. Până în prezent, Japonia şi Filipine sunt singurele ţări care au raportat decese pe teritoriul lor.

Oraşul Wuhan, unde a apărut noul coronavirus în luna decembrie a anului trecut, şi provincia Hubei au rămas vineri izolate de lume prin intermediul unui cordon sanitar draconic aflat în vigoare de peste trei săptămâni.

Citeşte şi:

Coronavirus. Ce măsuri se iau în spitalele din România

Azile de coronavirus în tabere şi staţiuni de lux

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net