Primul deces în urma infectării cu coronavirus în afara Chinei. Bilanţul victimelor a ajuns la 305

Ultima actualizare:

    Coronavirusul din China a ucis, până acum, 305 persoanefoto: AFP
Coronavirusul din China a ucis, până acum, 305 persoanefoto: AFP

Coronoavistul a depăşit graniţele Chinei şi a făcut prima victimă în afara acestei ţări. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat primul deces în Filipine, la un bărbat de 44 de ani. Numărul persoanelor decedate din cauza infectării cu 2019-nCoV, coronavirusul descoperit la finalului anului trecut în China, a crescut la 305, iar numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire depăşeşte 14.300, potrivit CNN.

Victima a zburat din Wuhan în ianuarie, împreună cu o femeie de 38 de ani, care a fost primul caz confirmat al îmbolnăvirii cu noul coronavirus în Filipine. Bărbatul a murit sâmbătă.

Până acum, virusul a fost confirmat în mai mult de 25 de ţări şi teritorii, de când a fost detectat pentru prima dată în oraşul chinez Wuhan, în decembrie.

Mai multe ţări impun interdicţii de călătorie sau restricţii asupra Chinei continentale şi îşi evacuează cetăţenii din zonă. 

Aproape 60 de milioane de oameni sunt blocaţi în oraşele chineze, în timp ce cercetătorii internaţionali încearcă să dezvolte un vaccin pentru a stopa răspândirea coronavirusului. 

China a deschis în timp record primul spital pentru izolarea coronavirusului

China a deschis în urmă cu doar câteva zile primul spital special pentru coronavirus în oraşul Huanggang, un oraş din apropiere de Wuhan. Deşi pare incredibil, centrul medical a fost amenajat numai în 48 de ore. Bilanţul oamenilor răpuşi de coronavirus a ajuns la 305, iar 14.300 sunt infectaţi cu temutul virus, la nivel mondial. De aceea, autorităţile chineze au luat măsuri pentru ca spitalul special să fie amenajat în timp record, cu ajutorul lucrătorilor şi a voluntarilor. Se rezolvă astfel şi criza de locuri în spitalele din provincia Hubei, care sunt supraaglomerate de pacienţi.

Citeşte şi:

Coronavirus China. 7 lucruri pe care le știm până acum despre virusul ucigaș din Asia

Coronavirus. Lumea este în alertă: zboruri anulate, străini extrași din China

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net