Primul pas spre unire? Papa și Patriarhul Chiril, întâlnire istorică

Ultima actualizare:

    Întâlnirea a avut loc în Cuba, o țară catolică și care a avut mereu strânse relații cu Rusia.Foto Independent.md
Întâlnirea a avut loc în Cuba, o țară catolică și care a avut mereu strânse relații cu Rusia.Foto Independent.md

Vineri, 12 februarie, a avut loc o întâlnire istorică între Papa Francisc, șeful Bisericii Catolice, și Patriarhul Chiril, șeful Bisericii Ortodoxe ruse. Întâlnirea a avut loc în Cuba, o țară neutră pentru un astfel de eveniment, fiind o țară predominant catolică și care a avut mereu strânse relații cu Moscova.

Această întâlnire este un eveniment important pentru istoria Bisericii Creștine deoarece nu a mai avut loc o întrevedere între doi înalți reprezentanți ai Bisericilor încă de la Marea Schismă din anul 1054, relatează Mediafax.

Întâlnirea a durat aproximativ două ore și s-a ținut în incinta Aeroportului Jose Martin din Havana. În cadrul ei a fost pronunțată o declarație comună care pledează pentru o coexistență pașnică între cele două comunități creștine și au fost enumerate și o serie de priorități care vizează problemele contemporane.

„Suntem preocupați în primul rând de acele regiuni ale lumii unde creștinii sunt victime ale acțiunilor de persecutare. În unele țări din Orientul Mijlociu și din Africa, familii întregi, sate și orașe ale fraților noștri întru Hristos sunt exterminate. Bisericile din aceste zone sunt distruse și jefuite în mod barbar, obiectele sacre sunt profanate, monumentele sunt distruse”, a fost declarația celor doi șefi ai Bisericilor, citată de Mediafax.

La conferința de presă care s-a ținut tot în incinta aeroportului a participat și președintele Cubei, Raul Castro. Papa Francisc și Patriarhul Chiril și-au exprimat apoi recunoștința față de președinte și față de poporul cubanez. Cuba devine astfel un simbol al unității între cele două comunități creștine deoarece relațiile Bisericii Catolice cu Rusia au fost întotdeauna tensionate atât din punct de vedere religios, cât și politic.

Iată cum a decurs întâlnirea dintre Papa Francisc și Patriarhul Chiril:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net