Şoc în muzica internaţională! Cântăreţul Prince Rogers Nelson a fost descoperit joi (22 aprilie) fără suflare în vila sa din Paisley Park, din Minnesota. La 15 aprilie el a aterizat de urgenţă în Illinois din cauza unei gripe severe. Şi-a anulat turneul, însă la 21 aprilie a încetat din viaţă. Cauza morţii e însă necunoscută.


De-a lungul unei cariere de peste 30 de ani, Prince a vândut peste 80 de milioane de albume şi a susţinut peste 2.800 de concerte live. A strâns o avere de peste 250 de milioane de dolari. El a fost căsătorit de două ori. Prima soţie Mayte Garcia, a fost dansatoare în trupa sa, dar au divorţat în 2000. Este autorul pieselor “Purple Rain” (1985), “When Doves Cry”, “Kiss” şi “Little Red Corvette”. 

prince-2-15151515151.jpg

prince, muzician, decedat, vila, boala
În 2006 divorţează de Manuela Testolini, a doua soţie
Foto: AP

În 1985 câştigă un premiu Oscar pentru Cel mai bun cântec (“Purple Rain”). De-a lungul carierei sale a câştigat 7 premii Grammy. A debutat în 1976 şi de-a lungul carierei s-a autointitulat Jamie Starr, Christopher, Alexander Nevermind, The Purple One, Joey Coco, , TAFKAP, însă toată planeta l-a cunoscut sub numele de Prince. 

prince-3-565911.jpg

prince, muzician, decedat, vila, boala
Prince cânta la cinci instrumente
Foto: AP

Moartea sa neaşteptată a şocat cu atât mai mult cu cât, la momentul începerii turneului său în SUA, starul era într-o formă fizică bună. Cântăreţul avea o voce uimitoare trecând de la voce nazală la falsetto într-o clipită. Cânta la chitară, pian, chitară bas, tobe şi muzicuţă. De-a lungul vieţii a fost cuplat cu Kim Basinger, Madonna, Carmen Electra şi Sherilyn Fenn.

prince, muzician, decedat, vila, boala

5 secrete 

  • Moartea a fost constatată de un echipaj de poliţie la ora 9:43, care a ajuns la vila sa din Paisley Park, Chanhassen, Minnesota. Nu existau urme de violenţă pe trup.
  • Prince suferea de o gripă severă care l-a făcut să îşi amâne toate concertele din acest an până la o dată nedeterminată.
  • În urmă cu câţiva ani, Prince trebuia să îşi pună o proteză de şold, dar religia (Martorii lui Iehova) i-a interzis să facă acest pas.
  • Anul acesta se împlineau 20 de ani de la moartea fiului său cu Mayte Garcia, Boy Gregory, care s-a născut cu sindromul Pfeiffer. Gregory nu a trăit decât o săptămână.
  • Suferea de osteoporoză la oasele coxale din cauza tocurilor pe care le purta pe scenă. Prince avea doar 1,58 m înălţime şi 50 kg şi suferea de un complex din aceasă cauză.
Loading...