Vrea să divorţeze de soţul miliardar! Prinţesa Haya Al Hussein a fugit de la şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului. Ea şi-ar fi luat copiii pe care îi are cu el şi s-ar fi ascuns la Londra.


Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum (70 de ani), vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite şi monarh constituţional (emirul) al emiratului Dubai, trece printr-o mare încercare. Soţia sa, prinţesa Haya (45 de ani), l-a părăsit şi a fugit cu 39 milioane de dolari în capitala britanică, susţine ziarul “Daily Mail”. Ar fi plecat împreună cu cei doi copii ai lor, fiica Jalila, de 11 ani, şi fiul Zayed, de 7 ani. Haya vrea să divorţeze de conducătorul Dubaiului după 15 ani de căsătorie.

Prințesa Haya este fiica fostului rege al Iordaniei

printesa-dubaiului2.jpg

Prințesa Dubaiului
Prinţesa Haya are 45 de ani
Foto: Getty

 

Nu se cunosc motivele pentru care a decis să renunţe la căsătoria cu unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Un poem atribuit lui Al Maktoum, postat pe o reţea de socializare care ar avea legături cu conducătorul Dubaiului, vorbeşte despre “trădare”: “ai înşelat cel mai preţios lucru şi eu ţi-am dat încredere şi spaţiu… cea mai mare greşeală pe care ai făcut-o a fost să minţi”.  Însă nu s-a confirmat dacă emirul are legătură cu adevărat cu poemul.

p224-foto-2-2-col-epa-efe_53410532.jpg

Mohammed bin Rashid Al Maktoum are 6 soţii, dar în ultima vreme a apărut singur
Foto: EPA-EFE

 

Prinţesa Haya este fiica fostului rege al Iordaniei, Husein, şi sora vitregă a actualului rege al Iordaniei, Abdullah al II-lea. Ziarul britanic spune că ea a fugit iniţial în Germania cu ajutorul unui diplomat german.

Al Maktoum ar fi cerut nemţilor s-o înapoieze, însă a fost refuzat, ceea ce ar fi dus la o criză între cele două ţări. Prinţesa Haya vrea să înceapă o nouă viaţă departe de soţul miliardar.

Surse apropiate de familia regală din Dubai au confirmat că aceasta a părăsit ţara şi caută să divorţeze. Haya şi-a făcut studiile la Oxford şi a devenit a şasea soţie a şeicului la 10 aprilie 2004.

Ea nu a mai fost văzută în public din ziua de 20 mai. Conturile sale de socializare, de obicei pline cu poze de la activităţile sale caritabile, nu mai sunt active din februarie. De obicei, îşi însoţea soţul în vizite şi la evenimente mondene. Însă, în ultima vreme, emirul a apărut numai singur.

Anul trecut, prinţesa Latifa bint Mohammed Al Maktoum (33 de ani), fiica conducătorului Dubaiului de la o altă soţie, a fugit de asemenea de acasă şi a încercat să ceară azil în America. Ea a fost capturată după care a dispărut din viaţa publică. Se crede că s-a înapoiat în Emiratele Arabe Unite. 

Click! spune

Emirul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, cu averea de 4 miliarde $, are 6 soţii şi 20 de copii. Prima Doamnă a Dubaiului este Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, de 57 de ani, care s-a căsătorit cu acesta în 1979. Ea e mama a 12 copii, inclusiv a prinţului moştenitor, Hamdan (37 de ani). 

 

 
 
Loading...