Prinţul Charles al Marii Britanii îşi începe astăzi vizita în România

Ultima actualizare:

    Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România
Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România

În prima zi a vizitei, Prinţul de Wales va fi decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Mare Cruce.

Miercuri, moştenitorul Coroanei Britanice va fi primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis, care îl va decora cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Mare Cruce, într-o ceremonie care va avea loc la Salonul Cerchez de la Muzeul Cotroceni.

Preşedintele şi prinţul vor avea convorbiri tete-a-tete şi convorbiri cu membrii delegaţiilor.

Potrivit Administraţiei prezidenţiale, discuţiile vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desfăşurată în România de Prinţul de Wales.

Klaus Iohannis şi Prinţul Charles s-au mai întâlnit, la Palatul Cotroceni, în mai 2015 şi mai 2016, în cadrul unor vizite private ale moştenitorului Coroanei Britanice.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net