Prinţul Charles împlineşte 70 de ani. Klaus Iohannis va participa la dineul organizat de Elisabeta a II-a

Ultima actualizare:

    Prinţul Charles împlineşte 70 de ani pe 14 noiembrieFoto:GettyImages
Prinţul Charles împlineşte 70 de ani pe 14 noiembrieFoto:GettyImages

Prinţul Charles împlineşte 70 de ani miercuri, 14 noiembrie, iar mama sa, regina Elisabeta a II-a a pregătit o ceremonie de amploare în onoarea celui care va fi deveni rege după ce suverana se va stinge. Prinţul Charles este o persoană privită cu admiraţie de către unii britanici datorită implicării sale în diferite probleme, precum cea a mediului, dar şi cxriticată, prin prisma vieţii sale personale tumultoase. Mariajul său cu prinţesa Diana este şi astăzi analizat de către criticii săi.

Prinţul Charles, succesorul la conducerea Marii Britanii după moartea reginei Elisabeta a II-a împlineşte 70 de ani. Întotdeauna fiul reginei Elisabeta a II-a a fost o figură controversată a Casei regale din cauza acţiunilor sale şi mai ales a mariajului cu cea care ulterior a fost supranumită prinţesa inimilor, Diana. 

Prinţul Charles a discutat de mai multe ori despre presiunea care este pusă asupra sa în ceea ce priveşte viitorul Marii Britanii şi a adăugat că speculaţiile care se învârt în jurul persoanlităţii sale nu îl împiedică să îţi ducă misiunea la îndeplinire. 

"Eşti acuzat că eşti controversat numai pentru că încerci să atragi atenţia asupra unor lucruri care nu fac parte neapărat din perspectiva convenţională", a declarat Charles într-un interviu pentru ediţia din septembrie a publicaţiei GQ. "Problema mea este că eu cred că sunt multe lucruri care trebuie făcute sau pentru care trebuie să te lupţi", a mai spus acesta.

Regina va organiza o petrecere grandioasă pentru fiul său, prinţul Charles
Regina va organiza o petrecere grandioasă pentru fiul său, prinţul Charles

Regina Elisabeta a II-a organizează o petrecere de anverugră în onoarea fiului său. Palatul Buckingham îşi va deschide porţile pentru invitaţi de seamă care vor participa la o festivitate privată. Printre participanţi se numără o serie de membri ai familiilor regale. Regina Elisabeta a II-a va ţine un discurs, iar soţul acesteia, ducele de Edinburgh va fi la rândul său prezent, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă în ultima perioadă

O serie de activităţi mai puţin formale vor avea loc pentru a sărbători ziua de naştere a moştenitorului la tronul Marii Britanii. Televiziunile vor difuza numere de comedie, iar un spectacol de magie va avea loc într-un amfiteatru londonez. Toate încasările obţinute în urma vânzării biletelor vor fi donate unei organizaţii. 

Mai mult decât atât, televiziunea britanică BBC va difuza două documentare despre viaţa prinţului Charles, iar un tablou reprezentând un portret al acestuia la vârsta de 69 de ani va fi pictat şi făcut public, potrivit tradiţiei Casei Regale a Marii Britanii. 

Copilăria prinţului Charles

Charles Philip Arthur George, prinţ de Wales, duce de Cornwall, duce de Rothesay, conte de Carrick, baron de Renfrew, conte de Chester şi prinţ al Scoţiei s-a născut la palatul Buckingham din Londra, pe 14 noiembrie 1948.

Avea patru ani când bunicul lui, regele George al VI-lea, a murit şi mama sa a urcat pe tron, la vârsta de 25 de ani. Charles era îngrijit de o dădacă, pe nume Mabel Anderson, „care trebuia, în fiecare dimineaţă, să o informeze pe regină prin telefon când va fi gata micul prinţ pentru a face baie“, potrivit unui număr al publicaţiei „Time“ din 1960. Charles a fost şcolit acasă, apoi a urmat cursurile unei instituţii private la dorinţa tatălui său de a-i fi "îndepărtat simţul privilegiului specific copiilor bogaţi".

Prinţul Charles şi prinţesa Diana nu au avut un mariaj fericit
Prinţul Charles şi prinţesa Diana nu au avut un mariaj fericit

Mariajul cu prinţesa Diana

Charles și Diana s-au cunoscut în 1977, pe vremea când Prințul de Wales se înâlnea cu sora mai mare a Dianei, Lady Sarah Spencer. Charles s-a arătat interesat de Diana abia trei ani mai târziu, în 1980. Diana nu s-a bucurat însă de o căsătorie fericită, Charles îndrăgostindu-se de Camila Bowels în timpul mariajului cu aceasta. În plus, potrivit acesta era invidios din cauza succesului pe care îl avea soţia sa în rândul oamneilor de rând. În cele din urmă, prinţul Charles a refuzat ca Diana să mai participe la anumite evenimente din dorinţa de a beneficia de toată atenţia auditoriului. „Nu vreau să vii cu mine că toți vor fi interesați doar de tine", îi spunea Charles, confirm declaraţiilor fostului bodyguard Ken Wharfe. 

Prinţul Charles s-a căsătorit cu Camilla Rosemary în anul 2005
Prinţul Charles s-a căsătorit cu Camilla Rosemary în anul 2005

Preşedintele Klaus Iohannis face miercuri o vizită oficială în Marea Britanie, a cărei agendă include o întâlnire cu premierul Theresa May şi participarea la dineul organizat cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani de către Prinţul Charles. La invitaţia Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, reşedintele Iohannis va participa la recepţia şi dineul organizate cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani de către Alteţa Sa Regală Charles. relatează news.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net