Povestea de dragoste dintre prinţul Charles (71) şi Camila Parker Bowles, cu un an mai mare, este una care a născut controverse, a frânt inimi şi a provocat două divorţuri. Nici comentariile răutăcioase făcute de public, nici faptul că era căsătorit cu altcineva nu l-au putut opri pe Charles din a-și asculta inima, chiar dacă acest lucru a produs o enormă suferință prințesei Diana. Dragostea dintre prințul moștenitor și Camila a trecut trestul timpului și a învins orice împotrivire, chiar și pe cea venită din partea reginei Elisabeta a II-a. Pe 9 aprilie, cei doi împlinesc 15 ani de mariaj și mulți alții în care au fost amanți. Iată istoria unuia dintre cele mai discutate cupluri din istorie!


Charles și Camila au luptat pentru iubirea lor cu normele societății, cu opiniile celor din jur și uneori cu partenerii cuplurilor din care făceau parte. Nici mariajul lui Charles cu prințesa Diana, atât de apreciată de popor, nu au determinat-o pe Camila să renunțe la speranțele că, într-o bună zi se va afla alături de cel pe care îl iubea, iar Charles nu a fost niciodată interesat cu adevărat de legătura avută cu cea supranumită prințesa inimilor.

Prima întâlnire dintre Charles și Camila a avut loc în 1970

Prima întâlnire dintre Charles și Camila a fost una demnă de filmele aparținând genului romantic. Udă din cap până în picioare din cauza ploii torențiale, pe un teren de polo, Camila nu a ezitat nici măcar o clipă să se prezinte lui Charles, care a fost complet acaparat de naturalețea și dezinvoltura tinerei care stătea în fața lui. La un moment dat, pe parcursul discuției care a durat mai bine de o oră, Camila i-a mărturisit lui Charles că străbunicca ei fusese amanta stră-străbunicului lui. Aparent, acest amănunt i-a captat și mai mult intenția prințului moștenitor la coroana Marii Britanii. Era în 1970, iar Camilla avea pe atunci douăzeci şi trei de ani, iar Charles, douăzeci şi doi.

 • foto: EPA/EFE
 • foto: EPA/EFE
 • foto: GettyImages
 • foto: GettyImages
 • foto: GettyImages
 • foto: GettyImages
 • foto: GettyImages
 • foto: GettyImages
 • foto: Profimedia
 • foto: Profimedia
 • foto: Profimedia
 • foto: Profimedia
 • foto: Profimedia
1/13

Potrivit mărturisirilor fostelor colege de facultate, Camila nu avea o frumusețe ieșită din comun, însă era considerată atrăgătoare în rândul bărbaților datorită atitudinii pe care o afișa.  „Avea un anumit farmec. Compensa prin caracter ceea ce îi lipsea din înfăţişare”, mărturisea una dintre ele, iar prietena sa de o viaţă Carolyn Bensonn îşi aminteşte, cu mult drag: „inteligentă şi plină de umor; avea mare succes la băieţi… Putea vorbi cu ei despre lucrurile care le stârneau cel mai viu interes. Avea mereu câte un prieten.”

Charles s-a îndrăgostit nebunește, iar Camila s-a căsătorit cu altcineva

Camila s-a implicat într-o relaţie sentimentală cu Andrew Parker-Bowles, un ofiţer de carieră şi unul dintre apropiaţii prinţului Charles, dar nu s-a oprit nici măcar pentru o clipă din a-i crea speranţe deşarte prinţului care se îndrăgostise de ea până peste cap.

camilla-si-andrew-bowles.png

camilla si andrew bowles
Camilla şi Andrew Bowles în ziua nunţii
Foto Gettyimages

În 1971, Charles s-a înscris la Colegiul Naval Dartmouth şi a pornit la drum, lăsând în urmă o multitudine de scrisori romantice .Andrew a fost flatat de anturajul regal al Camilei şi şi-a reînnoit interesul faţă de ea. Curând, ea a ales ca Andrew să îi fie iubit oficial, dar a continuat să se gândească la Charles cu mai mult decât simpatie.

Cu inima zdrobită, Charles s-a căsătorit cu prințesa Diana

Cu inima zdorbită, Charles a pornit totuşi în căutarea unei mirese, care să fie în mod obligatoriu virgină în ziua căsătoriei, şi care să dea naştere succesorilor săi. Lady Diana Spencer a fost cea care a întrunit criteriile şi care a devenit, peste noapte, Prinţesa Inimilor, fiind idolatrizată de sute de mii de britanici.

Diana nu s-a putut bucura niciodată de mariajul avut cu Charles şi, încă de la început a avut o presimţire sumbră că uniunea cu acesta nu avea să îi aducă linişte, ci doar tristeţe, căci inima soţului său aparţinea în întregime unei alte femei.

printul-charles-si-printesa-diana.jpg

printul charles si printesa diana
Prinţul Charles şi Diana, în ziua nunţii
Foto Gettyimages

„L-am întrebat pe Charles dacă o mai iubeşte pe Camila Parker-Bowles şi nu mi-a dat nici un răspuns clar”, le-a mărturisit ea asistenţilor lui Charles, nu doar cu o singură ocazie. Certurile dintre el şi Diana au devenit din ce în ce mai dese, iar căsătoria dintre Camila şi soţul ei continua din simplă inerţie şi nu avea ca motor al relaţiei dragostea. În cele din urmă, Camila a spus stop mariajului anost în care se afla, devenind astfel ţinta atacurilor presei. Însă Charles, după ce a divorţat de Diana, nu s-a mai ferit să îi ia public apărarea iubirii sale de o viaţă.

Confruntarea dintre prințesa Diana și Camila Bowles

Întâlnirea dintre Diana şi Camilla a avut loc în 1989, la cea de-a 40-a aniversare a surorii amantei lui Charles. Atunci, la casa din Londra a unei membre a aristocraţiei, Lady Annabel Goldsmith. "Am intrat în casă şi i-am întins mâna Camilei cu gândul că trebuie să scap şi de asta", spunea Diana într-o înregistrare realizată de un amic, în secret, în 1991, conform mirror.co.uk. 

Prinţesa, care era căsătorită încă cu Charles, a decis, în aceea zi, că va participa la petrecere, deşi nimeni nu se aştepta ca ea să apară acolo. Prinţul moştenitor ar fi tot încercat, în aceea zi, să o convingă să nu se ducă. Ajunsă la petrecere, Diana a realizat că nici Charles, nici Camila nu erau acolo, ci în altă parte a casei. "Toţi mi-au spus să nu mă duc după ei, dar le-am spus că mă duc să-mi găsesc soţul", a mai povestit ea.

diana_-si-camilla.jpg

diana si camilla
Prințesa Diana și rivala sa, Camilla Bowles
Foto Gettyimages

Atunci i-a găsit într-o încăpere, cu un alt bărbat. S-a alăturat conversaţiei, iar apoi i-a spus Camilei: "Trebuie să vorbesc cu tine. S-a simţit nelalocul ei, dar a fost de acord. I-am rugat pe bărbaţi să plece şi, când au ieşit, i-am auzit cum se întreabă ce vreau să fac. Am rugat-o pe Camilla să stea jos şi i-am spus «Ştii exact despre ce e vorba». S-a făcut că nu are habar. I-am spus că ştiu despre idila ei cu Charles. Mi-a spus, ceea ce mi s-a părut foarte interesant «ai tot ce îţi poţi dori. Toţi bărbaţii sunt îndrăgostiţi de tine, ai doi copii frumoşi, ce mai vrei». I-am răspuns că îmi vreau soţul şi să nu mă trateze ca o idioată". 

Diana a povestit că, după discuţie, în maşină, a plâns ca niciodată, dar că a doua zi de dimineaţa s-a simţit alt om. I-a spus lui Charles că nu are secrete faţă de el şi poate să o intrebe pe Camila despre ce au vorbit. 

Prinţul Charles, prins pe picior greşit de Diana

Diana a reuşit să convingă un consilier de securitate al palatului să înregistreze în secret o casetă cu o convorbire telefonică dintre Charles şi Camila. În această conversaţie, cei doi îşi exprimau dorinţa fizică, iar Charles mormăia: „Doamne, aş locui în chiloţii tăi, dacă s-ar putea”. Trei ani mai târziu, în 1992, caseta a fost difuzată la un post public de televiziune, iar reputația lui Charles a fost compromisă o bună perioadă de timp.

Elisabeta a II-a a recunoscut relaţia dintre Charles şi Camila abia în anul 2000

În 2000, la o petrecere dată în cinstea lui Constantin, fostul rege al Greciei, regina Elisabeta a recunoscut-o public pe Camila; pe vremuri refuza să stea în aceeaşi încăpere cu ea. În iunie 2001, Camilla a participat, pentru prima oară, la un dineu la Palatul Buckingham, iar pe 9 aprilie 2005 s-au căsătorit, devenind soţ şi soţie, în faţa a peste 800 de invitaţi şi a alte milioane care au urmărit evenimentul la televizor.

Camila și prințul Charles au un fiu secret?

fiu-secret-camilla-charles.jpg

fiu secret camilla si charles
Simona Dorante-Day susţine că este fiul lui Charles şi al Camillei
Foto mirror.co.uk

Un bărbat care susține cu tărie că este fiul secret al Prinţului Charles şi al Camilei Parker-Bowles declară că Prinţesa Diana era pe punctul de a-i dezvălui indentitatea întregii lumi atunci când și-a găsit sfârșitul în mod tragic în urma unui accident auto. Simon Dorante-Day, acum în vârstă de 52 de ani, spune că s-a născut pe când moştenitorul Tronului Marii Britanii şi soţia lui erau încă adolescenţi, dar a fost dat spre adopţie.

 

Citește și

«Fiul secret» al lui Charles şi al Camillei susţine că Diana urma să facă totul public

De ce nu au suportat-o niciodată membrii familiei regale pe Camilla Parker Bowles

 

 
 
Loading...