Prințul Harry, primele declarații după părăsirea Casei Regale: «Am vrut să auziți adevărul de la mine»

Ultima actualizare:
Prințul Harry a participat la un dineu și a explicat motivele retragerii din Casa Regală a Marii Britanii
Prințul Harry a participat la un dineu și a explicat motivele retragerii din Casa Regală a Marii Britanii

Prințul Harry a făcut, pentru prima dată de la anunțul potrivit căruia el și soția sa, Meghan Markle, se vor retrage din Casa Regală britanică, o declarație oficială privind decizia lor. Ducele de Sussex a participat la un dineu caritabil din Londra, ocazie cu care a clarificat motivele care au stat la baza hotărârii radicale de a se retrage din rândul membrilor familiei regale și a-și continua viața într-o manieră diferită.

Decizia Prinţului Harry şi a lui Meghan Markle de a renunţa la viaţa ca membru senior al familie regale britanice nu a fost una deloc uşoară, nici pentru regina Elisabeta a II-a, nici pentru ducii de Sussex. Ca urmare a hotărârii pe care au luat-o ei nu mai au acces la titluri sau acces la bani publici, nu vor mai putea reprezenta monarhia în călătoriile oficiale, iar Harry a fost obligat să renunțe la un lucru de preț pentru el, titlurile și obligațiile militare. 

Duminică, 19 ianuarie, el a participat la un dineu caritabil în Londra și a dorit să lămurească anumite aspecte care au contribuit fundamental la separarea sa și a lui Meghan Markle de Casa Regală a Marii Britanii. 

Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai deține patronajul asupra asociațiilor regale
Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai deține patronajul asupra asociațiilor regale

„Decizia pe care am luat-o pentru mine şi soţia mea nu a fost luată uşor”, ci după „luni de discuţii, care au urmat unor ani de provocări”, a afirmat prințul Harry. În discursul său de la dineul caritabil organizat de organizaţia Sentebale, Harry a spus că rezultatul final nu a fost cel pe care şi l-a dorit întrucât atât el, cât și soția sa sperau să poată servi în continuare Coroana. „Speranţa noastră a fost de a continua să o slujim pe Regină, Commonwealth-ul şi asociaţiile mele militare, fără finanţare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a declarat prințul Harry, vizibil emoționat. 

Prințul Harry speră la o viață mai liniștită după retragerea din Casa Regală 

El a afirmat că a acceptat toate condițiile necesare retragerii sale din linia de succesiune, fiind conștient că acest lucru nu va schimba cu nimic ceea ce simte față de Marea Britanie și poporul său. „Am acceptat acest lucru ştiind că nu schimbă cine sunt sau cât sunt de dedicat. Dar sper că asta vă ajută să înţelegeţi la ce s-a ajuns, că mă voi retrage din tot ceea ce am cunoscut vreodată, pentru a face un pas înainte spre ceea ce sper că va fi o viaţă mai liniştită”, a adăugat el, potrivit edition.cnn.com.


    Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai deține patronajul asupra asociațiilor regale Sursă foto: Gettyimages/Splashnews
Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai deține patronajul asupra asociațiilor regale Sursă foto: Gettyimages/Splashnews

La finalul discursului plin de sinceritate, prințul Harry a subliniat că dorea ca adevărul să fie cunoscut de toți și că delcarația sa era una necesară pentru ca lucrurile să fie lămurite pe deplin. „Am vrut să auziţi adevărul de la mine, atât cât îl pot împărtăşi, nu ca prinţ, sau duce, ci pur şi simplu ca Harry, aceeaşi persoană pe care mulţi dintre voi aţi urmărit-o crescând în ultimii 35 de ani, dar cu o perspectivă mai clară”, a conchis Harry. 

Meghan Markle şi Prinţul Harry au rămas fără titluri şi bani

Palatul Buckingham a anunţat, sâmbătă, că prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle nu vor mai fi numiţi “Alteţa Sa Regală” şi nu vor mai primi fonduri publice, ei nemaifiind membri activi ai familiei regale. Mai mult, Harry va renunţa la toate funcţiile din armată. Deşi Harry şi Meghan îşi doreau să rămână membrii "cu jumătate de normă", ei nu vor mai putea să reprezinte în niciun fel familia regală britanică. Deciziile luate de Regină vor intra în vigoare din primăvară.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net