Prinţul Harry şi Meghan Markle rămân fără titluri şi finanţare publică. La ce sunt nevoiţi să renunţe după «Megxit»

Ultima actualizare:

    Meghan Markle şi Prinţul Harry nu vor mai reprezenta familia regală britanicăfoto: Getty
Meghan Markle şi Prinţul Harry nu vor mai reprezenta familia regală britanicăfoto: Getty

Palatul Buckingham a anunţat, sâmbătă, că prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle nu vor mai fi numiţi “Alteţa Sa Regală” şi nu vor mai primi fonduri publice, ei nemaifiind membri activi ai familiei regale. Mai mult, Harry va renunţa la toate funcţiile din armată. Deşi Harry şi Meghan îşi doreau să rămână membrii "cu jumătate de normă", ei nu vor mai putea să reprezinte în niciun fel familia regală britanică. Deciziile luate de Regină vor intra în vigoare din primăvară.

Tot sâmbătă, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a explicat, într-un comunicat, că s-a găsit o cale “constructivă” pentru prinţul Harry şi familia sa. Regina s-a declarat mândră de Meghan Markle şi îşi doreşte ca Harry şi familia sa “să construiască o nouă viaţă fericită şi liniştită”.

“După multe luni de conversaţii şi discuţii mai recente, sunt mulţumită că împreună am găsit o cale constructivă şi cu susţinere pentru viitor, pentru nepotul meu şi familia sa. Harry, Meghan şi Archie vor fi mereu membri mult iubiţi ai familiei mele. Înţeleg problemele cu care s-au confruntat ca urmare a atenţiei intense asupra lor din ultimii doi ani şi le susţin dorinţa de a avea o viaţă mai independentă. Le mulţumesc pentru toată munca depusă în această ţară, în Commonwealth şi dincolo de aceasta şi sunt în special mândră de felul în care Meghan a devenit atât de rapid parte a familiei. Este dorinţa întregii mele familii ca înţelegerea de astăzi să le permită să înceapă să construiască o nouă viaţă fericită şi liniştită”, este comunicatul reginei Marii Britranii, potrivit news.ro.

Harry şi Meghan Markle nu vor mai primi niciun ban public

Harry nu va mai avea nicio funcţie în armată, iar cei doi nu vor mai primi niciun ban de la stat. Desigur, pentru prinţ care are o avere considerabilă rămasă de la mama sa, Prinţesa Diana, dar şi acces la fondurile tatălui său, Prinţul Charles, asta nu ar trebui să fie o problemă. Însă Harry şi Meghan vor avea acum mult mai multe cheltuieli, precum chirie, aşa că rămâne de văzut ce joburi îşi vor găsi cei doi. 

Prinţul Harry şi Meghan Markle rămân fără patronajele regale

Harry şi Meghan vor rămâne cu toate asociaţiile pe care le patronează privat, dar prinţul va fi nevoit să renunţe la cele care au legătură cu armată, având în vedere că nu va mai avea niciun grad. “După cum s-a convenit în această nouă înţelegere, ei înţeleg că trebuie să renunţe la îndatoririle regale. Ei nu vor mai primi fonduri publice pentru îndatoririle regale. Cu binecuvântarea reginei, Sussex-ii îşi vor păstra asociaţiile şi patronajele private. Cei doi nu o mai pot reprezenta oficial pe regină, dar au subliniat că tot ce fac va fi în continuare în conformitate cu valorile majestăţii sale. Ducii de Sussex nu îşi vor folosi titlurile HRH (Alteţa Sa Regală), nemaifiind membri activi ai familiei regale”, se menţionează în comunicat.

Oficial, cei doi vor rămâne Ducele şi Ducesa de Sussex, iar Harry va fi în continuare Pinţ al Ţării Galilor, acesta fiind un titlu primit la naştere. Ei vor avea însă voie să îşi caute joburi, notează mirror.co.uk.

Nu se ştie dacă vor avea paza asigurată

Comunicatul reginei nu clarifică încă ce se va întâmpla cu securitatea familiei. “Buckingham Palace nu comentează detaliile cu privire la aranjamentele pentru securitatea familiei. Există procese independente bine stabilite pentru stabilirea necesităţii securităţii din fonduri publice. Acest nou model va intra în vigoare în vara anului 2020”, se mai arată în comunicatul Palatului Buckingham.

Conacul Frogmore le rămâne, dar vor plăti costurile de renovare şi chirie

Cât despre conacul Forgmore, unde au cei doi locuinţa oficială, Meghan şi Harry s-au oferit să plătească înapoi cele 2,8 milioane de euro plătite pentru renovare, dar şi chirie pentru casă, potrivit mirror.co.uk. Ei vor locui de acum în Canada, dar conacul va rămâne reşedinţa oficială din Marea Britanie, aşa cum a fost până acum. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net