Prinţul Philip s-a plimbat cu barca în Deltă. Ce a spus când a văzut frumusețea zonei

Ultima actualizare:

    Printul Philip în Delta DunariiFOTO: Andreas Beckmann, Director regional la WWF pentru Europa Centrală şi de Est
Printul Philip în Delta DunariiFOTO: Andreas Beckmann, Director regional la WWF pentru Europa Centrală şi de Est

Ducele de Edinburgh a fost oaspete de onoare al Deltei Dunării în primăvara anului 2001. Ducele participase la un summit care s-a desfășurat la București, unde s-au discutat teme de mediu și dezvoltare durabilă în Delta Dunării și Munții Carpați.

Cartea de onoare a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării conţine o pagină albă pe care stă scris doar un nume: „Philip“. Este dovada că pe acest tărâm minunat a călcat şi un mare iubitor de natură în general, şi de păsări în special, care s-a nimerit să fie un prinţ, scrie Adevarul.ro.

„L-am dus pe Canalul Șontea Nouă, care derivă din Canalul 36, acolo unde era o colonie mixtă de păsări, care era izolată“, își amintește Virgil Munteanu, care la acea vreme era guvernatorul Rezervației Biosferei „Delta Dunării“. „Nu mi-am putut imagina că la o distanță atât de mică de Londra există ceva atât de frumos“, a spus prințul la vremea aceea.

Venirea prințului Philip în România s-a datorat lui Philip Weller, fondatorul WWF pentru regiunea Dunăre-Carpați. Cu acea ocazie, el a spus că evenimentul de mediu care s-a desfășurat în primăvara anului 2001 a fost unul foarte important pentru România. „A fost pentru prima dată când o țară din fosta Europă de Est a preluat conducerea unui summit de mediu“, a spus acesta. 

Mai multe detalii și imagini inedite, pe www.adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net