Prințul William a fost implicat într-un scandal în ceea ce privește găzduirea Cupei Mondiale de Fotbal din 2018. William, care este și președintele Asociației Britanice de Fotbal, a fost prezent la o întrunire a delegațiilor engleză și sud-coreeană, dar nu a intervenit într-un posibil caz de contravenție.


Principala temă a acestui caz constă în alegerea țării care să găzduiască în 2018 și 2022 Cupa Mondială de Fotbal, precizează The Daily Beast. La întrunirea dintre cele două delegații ar fi fost prezent și fostul premier britanic, David Cameron.

Nu există niciun indiciu că Prințul William ar fi fost implicat direct în pregătirea aranjamentelor, dar ceea ce s-a vehiculat în timpul dialogurilor, constituie o contravenție la regulamentul internațional cu privire la organizarea competiției sportive.

Dezvăluirile privitoare la întâlnirea cu delegația sud-coreeană ar fi fost consemnate într-un raport secret care precizează ce state vor găzdui cupa Mondială în 2018, respectiv 2022 (Federația Rusă și Qatar). Acest raport ar fi fost publicat integral abia după ce mai multe pagini din acesta au fost oferite publicului de către un ziar german.

În raort se precizează faptul că fostul prim-ministru britanic ar fi cerut în 2010 sud-coreenilor să susțină oferta Regatului Unit de a fi gazda Campionatului Mondial de fotbal în 2018, urmând ca apoi, Marea Britanie să facă același serviciu Coreei de Sud pentru a găzdui competiția în 2022.

 

 

 
 
Loading...