Procurorii din regiunea Piemont din nordul Italiei au anunțat luni că au confiscat un lot de 393.600 de vaccinuri anti-Covid dezvoltate de AstraZeneca ca urmare a decesului unui bărbat.


Autoritățile regionale din Piemont au suspendat duminică administrarea lotului ABV5811 după ce Sandro Tognatti, un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani, s-a îmbolnăvit și a decedat în circumstanțe care nu au fost încă clarificate.

Procurorii din regiunea Sicilia au dispus de asemenea confiscarea unui lot a vaccinurilor livrate de AstraZeneca săptămâna trecută după ce doi bărbați inoculați cu vaccinul dezvoltat de compania anglo-suedeză în parteneriat cu Universitatea Oxford au murit subit, informează Hotnews.ro.

Luni, 15 martie, autoritățile italiene au luat o decizie radicală! Procurorii din regiunea Piemont din nordul Italiei au anunțat luni că au confiscat un lot de 393.600 de vaccinuri anti-Covid dezvoltate de AstraZeneca. Potrivit specialiștilor, această decizie nu face decât să scadă și mai mult nivelul de încredere pe care italienii îl au în vaccinul AstraZeneca și să încetinească ritmul de vaccinare. 

Mai multe țări europene printre care Irlanda, Danemarca și Norvegia au suspendat vaccinările cu serul AstraZeneca după ce au depistat cazuri, unele mortale, de cheaguri de sânge apărute la persoanele inoculate cu acest vaccin. Luni și Germania a decis să sisteze vaccinarea cu AstraZeneca. 

 
 
Loading...