Procurorul care a cerut urmărirea penală a liderilor catalani a murit în mod subit

Ultima actualizare:

    José Manuel Maza a murit în urma "unei infecții" în ArgentinaFoto: AFP
José Manuel Maza a murit în urma "unei infecții" în ArgentinaFoto: AFP

Procurorul general al Spaniei, José Manuel Maza, a murit pe neașteptate sămbătă, 18 noiembrie, la Buenos Aires, în Argentina. El a fost inițiatorul procedurii de urmărire penală și al mandatului european de arestare a liderilor catalani, inclusiv a lui Carles Puigdemont.

Anunțul a fost făcut de Parchetul General spaniol, care a informat că Maza suferea de diabet. El a decedat într-un spital din capitala Argentinei, unde fusese internat cu o zi înainte de moară din cauza „unei infecții”, a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului General, conform Știri pe surse.

Procurorul general avea 66 de ani și plecase în Argentina de marți, 14 noiembrie, pentru a participa la o reuniune a procurorilor ibero-americani. Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, și-a exprimat, într-un mesaj publicat pe Twitter, „recunoștința și mulțumirea pentru pentru o viață de muncă în serviciul statului” și a transmis „cele mai profunde condoleanțe” familiei, prietenilor și colegilor lui José Maza.

El era procuror general de un an și a fost inițiatorul inculpării pentru rebeliune, răzvrătire și deturnare de fonduri publice a membrilor guvernului regional din Catalonia, după ce au organizat un referendum pentru independență, considerat ilegal. Autoritățile de la Madrid au dizolvat atunci guvernul regional și i-au pus în detenție provizorie pe opt dintre așa-numiții lideri catalani instigatori. Cinci dintre ei, printre care și Puigdemont, au fugit în Buxelles, unde așteaptă o decizie din partea justiției belgiene, în urma întocmirii unui mandat european de arestare.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net