Chiar și prostituatele țin doliu, cel puțin atunci când legile statului îl impun. După moartea regelui Thailandei, a fost decretat doliu național și a fost întreruptă orice activitate profesională timp de 30 de zile, inclusiv divertismentul pentru adulți.


Însă, la doar o săptămână de la moartea Regelui Bhumibol Adulyadej, prostituatele thailandeze din diferite localuri au fost surprinse purtând doar ținute negre – rochii, fuste mini, cizme, jartiere, toate negre, ceea ce nu a însemnat că nu au arătat în continuare provocătoare.

Fotografiile au fost surprinse în mai multe zone turistice din capitala thailandeză, Bangkok, potrivit The Sun. Dacă de obicei, fetele sunt ușor de observat deoarece poartă ținute stridente, sumare și foarte atractive, acum, au înlocuit culorile vii cu doliul sumbru și încearcă să recupereze banii pierduți în perioada de pauză.

prostituate_2.jpg

prostituate thailandeze
Prostituatele thailandeze s-au întors în afacere, dar poartă doliu în semn de respect pentru monarhul decedat
Foto: The Sun

 

Lek (26 de ani), una dintre prostituate, a acordat un interviu jurnaliștilor de la The Sun: „Încă este liniște prin jur. Toată lumea este tristă pentru că a murit regele, dar trebuie să continuăm să muncim pentru a obține bani. Nu putem face nimic altceva. Trebuie să ieșim și să căutăm clienți pentru a face bani. Purtăm rochii și cizme negre pentru a fi respectuoase.”

„Nu purtăm de regulă cizme așa înalte pentru că în Thailanda este prea cald. Probabil în vreo două săptămâni ne vom întoarce la normalitate. Trebuie să facem din nou bani pentru timpul pierdut.”

Noi (24 de ani), un transsexual, a declarat că îl respectă pe rege și regretă moartea acestuia, dar autoritățile trebuie să înțeleagă că au nevoie să-și câștige existența: „Cu toții îl iubim pe rege, ne iubim țara. Armata înțelege asta și ne lasă să muncim din nou. Ne-am întors în afacere și vrem ca bărbații să vină să ne vadă.”

prostituate_3.jpg

prostituate thailandeze
Deși multe localuri s-au redeschis, prostituția se desfășoară discret
Foto: The Sun

 

Totuși, chiar dacă numeroase baruri și cluburi de noapte s-au redeschis în Bangkok, încă își țin luminile închise, muzica se aude foarte încet, iar petrecăreții dansează doar în spatele ușilor închise.

Secretele tipului în maiou. Prințul Moștenitor, între tatuaje și corupție

print_mostenitor.jpg

maha print mostenitor thailanda
Prințul Moștenitor al Thailandei moștenește una dintre cele mai bogate monarhii de pe planetă

Toate privirile sunt îndreptate către Prințul Moștenitor după moartea regelui Thailandei, care a fost cel mai longeviv monarh din lume. Maha moștenește una dintre cele mai bogate monarhii dintre cele existente, fiind protejată de cele mai dure legi împotriva defăimării regale de pe planetă, informează Daily Mail.

La cei 64 de ani ai săi, a divorțat de două ori și urmează să devină liderul unui stat polarizat, divizată de revolte interminabile, proteste și accese violente împotriva politicii actuale.

maha_2.jpg

maha print mostenitor tailanda
Maha Vajiralongkorn nu este la fel de popular ca tatăl său
Foto: Getty

Defunctul Rege Bhumibol (decedat la 88 de ani) a fost venerat de poporul thailandez, fiind considerat aproape ca o personalitate semi-divină, mulți thailandezi datorându-i viața. Prințul Maha va avea mult de lucrat la capitolul popularitate și, spre deosebire de tatăl său, abilitatea de a acționa în plan politic ca un element unificator este încă netestată. În plus, de-a lungul anilor, Prințul Moștenitor a fost rareori văzut în public.

Totuși, în ciuda faptului că a stat în umbra tatălui său, Maha și-a asumat numeroase îndatoriri într-un regat condus de un regim militar. El nu a lăsat niciodată impresia în public că viziunile sale ar înclina către o extremă politică sau alta, care au divizat țara în ultimii ani.

maha_4.jpg

maha print mostenitor tailanda
Prințul Moștenitor al Tailandei a fost antrenat de Academia Militară din Australia
Foto: Getty

Maha Vajiralongkorn s-a născut pe 28 iulie 1952, și-a completat educația liceală în Marea Britanie, a fost antrenat de Academia Militară din Australia, iar apoi s-a alăturat forțelor armate thailandeze. De tânăr a fost pasionat de zbor, și-a îmbunătățit abilitățile în acest domeniu în Statele Unite, pilotând avioane de vânătoare în Thailanda.

În ciuda acestor informații, se cunosc destul de puține lucruri despre Maha din cauza temerilor față de legile anti-defăimătoare regale care restricționează orice conversație despre monarhie.

familia_regala_tailandeza.jpg

familie regala tailanda
Familia Regală din Tailanda, pe vremea când Regele Bhumibol trăia
Foto: Getty

Au fost destul de rare momentele în care a apărut în atenția publicului thailandez, dar atunci când a făcut-o, a fost doar pe fondul unor scandaluri – întâi unul de corupție, în care au fost arestați câțiva politicieni, iar altul viza viața sa personală, când a divorțat de Prințesa Sriasmi. La acea vreme, cel puțin opt membri ai familiei sale au fost arestați fiind acuzați de lezarea imaginii Majestății Sale.

Maha are împreună cu Sriasmi un băiat – Dipankorn Rasmijoti, dar și o fiică, rezultat din căsătoria precedentă cu verișoara sa, Prințesa Soamsavali Kitiyakara. Despre Maha se știe că își petrece majoritatea timpului peste hotare, în special în Germania. De-acum însă, el va trebui să stea mai multe printre supușii săi destul de divizați, cărora va trebui să le câștige încrederea așa cum a făcut cândva și tatăl său.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Regele Thailandei a fost un monarh temut, dar și iubit

rege_thailanda.jpg

rege thailanda
Regele Thailandei era considerat un pilon de stabilitate pentru societatea thailandeză
Foto: Getty

 

Regele Bhumibol Adulyadej, ale cărui nume se traduc „rezistența ținutului, putere incomparabilă”, a avut o sănătate precară în ultimii ani și rareori a fost văzut în public. Popularitatea lui intrase puțin în declin în timpul îndelungatei sale domnii, dar a fost mereu considerat un pilon de stabilitate al societății, nici nu se putea altfel, având în vedere că Thailanda are cele mai dure legi care interzic criticile regimului. Un bărbat a fost condamnat la 30 de ani de închisoare după e a îndrăznit să insulte monarhia thailandeză pe Facebook.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 
 
Loading...