Proteste anti-corupție în Rusia! Mii de oameni au ieșit în stradă

Ultima actualizare:

    Proteste în mai multe orașe din RusiaFoto: Twitter
Proteste în mai multe orașe din RusiaFoto: Twitter

Poliția a arestat zeci de protestatari de pe întreg teritoriul Rusiei, duminică, 26 martie, după ce o mișcare de proteste anti-corupție inițiată de opoziție s-a desfășurat în mai multe orașe rusești.

Printre cei reținuți se află și liderul opoziției, Alexei Navalny, iar potrivit Reuters, aceasta pare să fie cea mai mare mișcare de proteste din Rusia din 2011 – 2012, când a avut loc un val de demonstrații anti-Kremlin. Acum, mii de ruși au ieșit din nou în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea, cu un an înaintea alegerilor prezidențiale la care Vladimir Putin va participa. Dacă va câștiga din nou, ar fi cel de-al patrulea mandat ca președinte.

Sondajele arată că opoziția liberală, condusă de Navalny, are puține șanse de înfrânge popularitatea unui candidat ca Putin, care se bucură de tot mai multă simpatie și nu doar în interiorul granițelor Rusiei. Liderul liberal a fost însă arestat, potrivit sursei citate. Navalny a fost săltat de polițiști și suit într-o dubă.

Autoritățile au refuzat să aprobe organizarea unor proteste pașnice, atât în centrul Moscovei, cât și în alte orașe, astfel că inițiativa manifestanților a fost considerată ilegală. Navalny i-a îndemnat pe susținători la protest împotriva premierului Dimitri Medvedev, despre care se spune că a strâns o avere imensă, cu mult peste cât ar putea avea din salariu.

Protesters jeer riot police as they remove demonstrator for taping sign onto Pushkin statue. #Moscow @navalny anti-corruption rally. pic.twitter.com/JJXdLIW1uO— Daniel Schearf (@DanielSSchearf) 26 martie 2017

Protesters jeer riot police as they remove demonstrator for taping sign onto Pushkin statue. #Moscow @navalny anti-corruption rally. pic.twitter.com/JJXdLIW1uO

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net