Au căzut deja primele capete după cea mai mare scurgere de informații din istorie, Panama Papers. Peste 11 milioane de documente care acoperă 40 de ani de activitate desfășurată de Mossack Fonseca, una dintre cele mai secretoase firme de avocatură, au fost făcute publice. Din ele reiese o rețea globală de corupție. Documentele arată legături între 72 de actuali sau foști șefi de state, printre care și dictatori acuzați de jafuri în propriile țări.


În ultimele zile, mii de oameni au ieșit în stradă în marile capitale ale Europei pentru a cere demisia guvernului lor. Premierul Islandei, David Gunnlaugsson, implicat în scandalul Panama Papers, a demisionat în urma protestelor care au avut loc în Reykjavik, dar islandezii vor mai mult. Oamenii au ieșit din nou în stradă pentru a cere demisia întregului guvern.

protestlondra.jpg

protest londra panama papers
Britanicii vor demisia lui David Cameron
Foto: Twitter

 

Și în Marea Britanie au avut loc proteste uriașe, sâmbătă (9 aprilie), în centrul Londrei. Mii de oameni au cerut demisia premierului britanic David Cameron, care a recunoscut că el și soția lui au deținut acțiuni într-o companie offshore, deținută de tatăl acestuia, potrivit International Business Times.

protestelondra2.jpg

protest londra panama papers
Mii de oameni au protestat în centrul Londrei
Foto: Twitter
 
 
Loading...