Au fost lupte de stradă marți seara (15 noiembrie) în Atena după ce câteva mii de manifestanți au protestat violent, intrând în contact cu forțele de ordin chiar în apropiere de sediul prezidențial. Se pare că protestatarii au reacționat la vizita președintelui Barack Obama la Atena.


În jur de 7.000 de oameni s-au strâns în capitala Greciei, majoritatea mascați și fiind membri ai unei grupări extremiste de factură comunistă, pentru a se opune vizitei oficiale a actualului președinte american, informează Reuiters.

manifestanti.jpg

manifestanti atena
Cei mai mulți dintre manifestanți au purtat măști
Foto: Getty

Aceștia au purtat pancarte pe era scris clar mesajul „Nedorit”, referindu-se la liderul american, dar protestul lor s-a transformat în adevărate lupte de stradă cu forțele de ordin, după ce manifestanții au încercat să rupă cordoanele de polițiști și să ajungă la sediul parlamentului și la ambasada americană.

lupte_de_strada_1.jpg

lupte de strada atena
MAnifestanții sunt membri grupări de stânga extremiste
Foto: Getty

Unii protestatari au aruncat cu obiecte incendiare în oamenii legii, dar apoi s-au risipit. Incidentul s-a petrecut în Piața Syntagma, din Capitală, o zonă foarte intens circulată. Violențe au mai avut loc și în nordului orașului Tesalonic, unde manifestanții au incendiat un drapel al Statelor Unite.

proteste.jpg

proteste
Protestatarii și-au manifestat reacția anti-americană din cauza unui eveniment istoric a cărui comemorare va fi peste două zile
Foto: Getty

Barack Obama a făcut marți (15 noiembrie) o vizită oficială în Grecia care face parte din turul său internațional, ultimul cu ocazia încheierii mandatului de președinte. Vizita a avut însă loc cu două zile înainte de comemorarea revoltei studențești din 1973 care a răsturnat cu sacrificii sângeroase junta militară care a condus Grecia în perioada 1967-1974 și care fusese susținută de guvernul american de la acea vreme.

obama_in_atena.jpg

obama atena
Protestele au descins ca urmare a vizitei oficiale a lui Obama în Atena
Foto: Getty

Capitala Greciei, luată cu asalt de manifestanții ostili americanismului

 
 
Loading...