Scene șocante în Germania! Mai mulți locuitori din Berlin au protestat împotriva măsurilor de izolare și carantină, luate de autorități din cauza pandemiei de Coronavirus. Manifestanţii s-au adunat sâmbătă (25 aprilie), strigând ”Îmi vreau viaţa de dinainte” şi agitând pancarte cu mesaje ca ”Protejaţi-ne drepturile contituţionale” sau ”Libertatea nu este totul, dar fără libertate totul este nimic”.


Unii dintre protestatari au fost văzuți ținând în mână trandafiri albi - o trimiterea la mişcarea Trandafirul alb, o grupare de rezistenţă faţă de regimul nazist. Ciocniri au avut loc în centrul capitalei germane, între poliţişti antirevoltă şi câteva zeci de persoane care protestau faţă de izolarea impusă împotriva răspândirii noului coronavirus.

Peste 5.000 de morți în Germania

Încurajat de scăderea numărului contaminărilor cu covid-19, Guvernul Angelei Merkel a autorizat redeschiderea unor magazine mici, dar a menţinut regulile cuprivire la distanţarea socială până la 3 mai, potrivit news.ro.

Bilanţul contaminărilor a crescut cu 2.055 la 152.438 şi 5.500 de morţi, potrivit unuibilanţ prezentat sâmbătă de Institutul de boli infecţioase Robert Koch.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: