Proteste violente pe străzile din Paris. Manifestanții aruncă cu cocktailuri Molotov și atacă jandarmii

Ultima actualizare:
de 1 mai s-a dus un adevărat război pe străzile din Paris
de 1 mai s-a dus un adevărat război pe străzile din Paris

Noi proteste masive şi violenţe la Paris! Peste 200 de protestatari au reţinuţi de Poliţie în urma manifestărilor violente, de Ziua Internațională a Muncii. „Anarhiștii” care au intrat în vizorul forțelor de ordine ar putea fi duși în arest preventiv.

Proteste masive la Paris, de Ziua Internaţională a Muncii. Aproximativ 2.000 de anarhişti au reuşit şi anul acesta să deturneze în bună parte mitingurile sindicale de 1 Mai. Ore bune, mai multe bulevarde centrale au fost acoperite de fumul cocktailurilor Molotov folosite de anarhişti şi ale gazelor lacrimogene, folosite şi ele intens de către poliţie pentru calmarea spiritelor.

Protestele au devenit rapid violente
Protestele au devenit rapid violente

După ce 2019 Vestele Galbene erau cele care tranformau străzile Franței în câmpuri de luptă, iată că în prezent s-a format o nouă mișcare care incită la violențe și le dă de furcă forțelor de ordine pariziene.

Cu ocazia marilor mitinguri ale sindicatelor, organizate în fiecare an de 1 mai, pe străzile și bulevardele principale s-au încins din nou spiritele.Guvernul de la Paris se teme că activiştii radicali, inclusiv cei din rândul mişcării Vestele Galbene, vor profita de aceste mitinguri, tradiţionale de 1 mai, ca să provoace noi violenţe de stradă.

De altfel, pe reţelele de socializare au apărut apeluri pentru a face din Paris „capitala revoltelor”. Pe Champs Elysees circulaţia rutieră a fost oprită, iar Arcul de Triumf este păzit de maşini speciale ale jandarmeriei.


    Protestele au devenit rapid violente Foto: Getty
Protestele au devenit rapid violente Foto: Getty

Forţele de ordine s-au concentrat pe dispersarea grupurilor violente de aşa-numiţii protestatari Black Bloc, care ei sunt foarte bine organizaţi, înarmaţi cu pietre şi cockteiluri Molotov, și poartă mai ales haine negre, cagule, căşti de bicicletă sau motocicletă, eşarfe şi ochelari de soare, care să împiedice identificarea facială, potrivit Digi 24.

Violenţele stradale au făcut și primele victime: un protestatar a fost scos din rândul mulţimii şi târât pe o stradă secundară, după ce a fost rănit, pentru a i se acorda primul ajutor. Faţa lui era plină de sânge şi părea pe cale să-şi piardă cunoştinţa.

Şi un jandarm năucit de lovituri şi pe aflat pe punctul de a leşina a fost retras din dispozitiv, departe de luptele de stradă. Zecile de mii de manifestanţi paşnici au fost nevoiţi să facă slalom printre cele două tabere. Peste 200 de protestatari au reţinuţi de Poliţie în urma manifestărilor violente, și ar putea fi arestați preventiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net