Proteste violente în Philadelphia după ce un tânăr afro-american a fost împușcat de polițiști. Restricțiile impuse de autorități

Ultima actualizare:

    Moartea violentă a lui Walter Wallace a declanșat o serie de protestee în Philadelphia Sursă foto: AFP
Moartea violentă a lui Walter Wallace a declanșat o serie de protestee în Philadelphia Sursă foto: AFP

Oraşul american Philadelphia, zguduit de două nopţi de confruntări violente şi jafuri declanşate de moartea unui bărbat afro-american împuşcat de poliţie, a anunţat miercuri restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 06:00.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al orașului și a survenit în același timp în care actualul președinte, Donald Trump, sublinia responsabilitatea pe care trebuie să o arate primăria democrată față de evenimenteele violente care au avut loc. 

''Ceea ce văd este teribil şi, sincer, primarul sau oricine le permite oamenilor să protesteze şi să jefuiască fără să-i oprească este teribil'', a spus preşedintele republican la Las Vegas, unde acesta îşi continuă întâlnirile de campanie cu şase zile înainte de alegerile prezidenţiale.

Walter Wallace, în vârstă de 27 de ani, a fost împuşcat mortal luni, în urma unei altercaţii cu poliţia.

Potrivit rudelor, Wallace, care era înarmat cu un cuţit în timpul confruntării, suferise o cădere nervoasă. Moartea sa a cauzat revoltă în rândul comunității afro-americane. Sute de protestatari care solcitau dreptate socială s-au confruntat cu poliţia în noaptea de luni spre marți, transformând Philadelphia într-un nou focar de tensiuni pe tema rasismului şi brutalităţii poliţiei.

Cazul George Floyd 

George Floyd
George Floyd

Evenimentul de luni a readus în mintea tuturor episodul similar care a avut loc în urmă cu mai puțin de jumătate de an. Atunci, George Floyd,  în vârstă de 46 de ani, şi-a găsit sfârșitul sub genunchii unui polițist din Minneapolis, după ce o angajată a magazinului în care bărbatul intrase a sunat la poliție, suspectând că el a plătit produsele cumpărate cu bani falși. Oamenii legii sosiți la fața loculi au dat dovadă de o cruzime greu de imaginat, iar unul dintre polițiști l-a pus la pământ și s-a urcat cu genunchii pe gâtul bărbatului. 

Derek Chauvin, fostul ofiţer de poliţie acuzat de uciderea afro-americanului George Floyd, a fost eliberat dintr-o unitate de corecţie după depunerea unei cauţiuni de 1 milion de dolari, potrivit datelor judecătoreşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net