Un poliţist implicat în moartea afro-americanei Breonna Taylor, ucisă în locuinţa ei în martie în timpul unei percheziţii controversate, a fost inculpat, însă America "fierbe". Alţi doi poliţişti care au luat parte la incidentul din 13 martie, Myles Cosgrove şi Jonathan Mattingly, nu au fost acuzaţi, iar această decizie a stârnit stupoare și revoltă. Inclusiv vedete și sportivi de peste Ocean s-au arătat surprinși neplăcut de hotărârea luată.


După decizia juriului, oamenii s-au adunat pe străzile din Louisville, protestând faţă de acuzaţiile limitate care au fost aduse doar unuia dintre poliţiştii implicaţi în moartea Breonnei Taylor. S-a ajuns chiar și la violențe, iar doi ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi în timpul protestelor.

Detectivul Brett Hankison a fost acuzat de comportament imprudent, în timp ce detectivul Myles Cosgrove, care a tras focurile de armă ce au ucis-o pe Taylor, nu a fost acuzat.

Judecătorul nu a precizat dacă cei doi colegi ai săi, care au fost suspendaţi, vor fi de asemenea urmăriţi penal sau exoneraţi.

Brett Hankison urmează a fi plasat în detenţie şi cauţiunea sa a fost fixată la 15.000 de dolari.

Breonna Taylor, ucisă la 26 de ani

breonna-taylor.jpg

breonna taylor
Străzile din Louisville au devenit "monumente" închinate memoriei Breonnei
foto: Getty Images

Breonna Taylor, o infirmieră în vârstă de 26 de ani, a fost împuşcată, în toiul nopţii, la 13 martie, în domiciliul său, unde s-au prezentat trei poliţişti cu un mandat de arestare - de tip ”no knock”, care le permite să intre în casa unui suspect fără să anunţe.

Agenţii anchetau cu privire la un trafic de droguri în care era implicat fostul prieten al tinerei. La sosirea poliţiştilor, noul partener al tinerei a deschis focul cu o armă, pe care o deţinea în mod legal. Agenţii au ripostat, iar Breonna Taylor a fost împuşcată cu mai multe gloanţe.

Tânărul a spus ulterior că agenţii nu s-au anunţat şi că a crezut că este vorba despre un jefuitor. Poliţiştii dau asigurări că s-au prezentat înainte să intre.

Avocaţii familiei Taylor au depus o plângere în civil, în aprilie, pentru a obţine o reparaţie, argumentând că mandatul poliţiştilor era eronat, că agenţii au tras orbeşte, fără să ia măsurile necesare, şi că au întârziat să-i acorde ajutor tinerei.

 
 
Loading...