«Puneţi-vă centurile, vă vorbeşte regele-pilot!»

Ultima actualizare:

    Regele Willem îşi salută  pasagerii din cabina  unui avion Fokker 70Fotografii: AFP
Regele Willem îşi salută pasagerii din cabina unui avion Fokker 70Fotografii: AFP

Aţi zburat în ultimii 20 de ani cu avioanele companiei olandeze KLM? Este foarte posibil ca la manşă să fi fost actualul rege al Olandei, Willem-Alexander (50 de ani). Timp de aproape 21 de ani regele a fost copilot pe aeronavele Fokker 70, avându-l alături pe comandantul Maarten Putman.

Regele Willem a fost încoronat începând cu 30 aprilie 2013, fiind fiul cel mare al reginei Beatrix. Însă puţini ştiu că începând cu 1996 regele şi-a luat licenţa de pilot şi a zburat pe curse de linie neîncetat de atunci şi până în prezent. 


    Alături de căpitanul  Maarten Putman (stânga)
Alături de căpitanul Maarten Putman (stânga)

Recent, compania KLM a decis să renunţe la aeronavele Fokker 70 şi să le înlocuiască definitiv cu avioane Boeing 737. Astfel, toţi piloţii de pe Fokker 70 sunt nevoiţi acum să ia cursuri şi să se familiarizeze cu noile aparate de zbor, informează „De Telegraaf”.

„Zborul este fantastic. Nu poţi lua cu tine problemele de la sol şi te eliberezi complet de stres când ajungi la înălţimi ameţitoare. Te poţi deconecta complet de toate grijile când ajungi acolo sus. Pentru mine asta e cea mai interesantă parte a zborului”, a declarat regele.

„De-abia aştept să zbor pe alte destinaţii mai lungi. De aceea mă antrenez pe Boeing 737”, a mai adăugat monarhul, care s-a căsătorit în 2002 cu Maxima Zorreguieta Cerruti. Regele are trei fiice:  Prinţesa Catharina-Amalia (născută în 2003), Prinţesa Alexia (născută în 2005) şi pe Prinţesa Ariane, născută în 2007. 


    Regele Willem-Alexander duce  o viaţă secretă la manşa avioanelor companiei KLM
Regele Willem-Alexander duce o viaţă secretă la manşa avioanelor companiei KLM

Regele Willem-Alexander Claus George Ferdinand s-a născut la 27 aprilie 1967, a servit în Marina regală olandeză şi a studiat istoria la Universitatea Leiden. Până în prezent, doar câţiva pasageri au recunoscut vocea regelui vorbind la microfonul pilotului şi când au coborât din aeronavă au amuţit să îl recunoască pe monarhul, care îi saluta jovial şi le mulţumea că au ales KLM.

Prinţul a lăsat palatul, ca să se mute în garsonieră


    Palatul-oraş din Udaipur,  unde au locuit  strămoşii prinţului
Palatul-oraş din Udaipur, unde au locuit strămoşii prinţului

Când ai toată lumea la picioare, ce îţi mai poţi dori ? Prinţul indian Maharana Shriji Arvind Singh Menwar (72 de ani) a renunţat la palatul-oraş din Udaipur şi la miile de servitori pentru a deveni om obişnuit. „Aveam 22 de ani când am ajuns prima oară în Manchester. Jucam cricket şi am vrut să trăiesc printre oameni, o viaţă normală. Abia la bătrâneţe am renunţat la statutul de prinţ şi m-am mutat într-o garsonieră londoneză. Au fost cei mai frumoşi ani din viaţa mea”, a declarat prinţul pentru Manchester Evening News. În prezent palatul lui vechi de 450 de ani este un muzeu care are 360 de temple.


    Prinţul indian  Maharana Shriji Arvind  Singh Menwar (72 de ani)
Prinţul indian Maharana Shriji Arvind Singh Menwar (72 de ani)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net