Putin și Biden, războiul bolizilor la summitul de la Geneva!

Ultima actualizare:

    Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, 68 de ani.  Preşedintele SUA,  Joe Biden, 78 de aniFoto: EPA-EFE
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, 68 de ani. Preşedintele SUA, Joe Biden, 78 de aniFoto: EPA-EFE

Duelul bolizilor la întâlnirea istorică dintre Joe Biden şi Vladimir Putin. Cei doi şefi de state au circulat prin Geneva miercuri, 16 iunie, la bordul unor limuzine blindate, de maximă siguranţă, ambele înconjurate de agenţi de pază înarmaţi până în dinţi.

Întâlnire istorică la vila La Grange, de pe malul lacului Geneva, Elveţia. Joe Biden (78 de ani) a sosit la întâlnirea cu omologul său la bordul unui Cadillac blindat, construit de General Motors, iar Vladimir Putin (68 de ani) într-un Aurus Senat, care spre deosebire de maşina preşedintelui SUA, poate funcţiona inclusiv în mediul subacvatic.Conform specialiştilor, ”Bestia” lui Biden are un motor V8 de 4,4 litri, cu o putere de 598 CP, blindată şi dotată cu tunuri de gaze lacrimogene şi camere cu raze infraroşii pentru vedere nocturnă.

Limuzina lui Vladimir Putin este un Aurus Senat, construit de NAMI, care are un motor V8 de 4,4 litri şi care dezvoltă o putere de 598 CP. Senat are o lungime de 7 metri şi cântăreşte 6,5 tone. Are un sistem de conducere hibrid şi are transmisie automatică dotată cu 9 viteze, putând funcţiona inclusiv 4X4.

Conform Daily Mail, NAMI care produce maşini de lux a creat o versiune de Senat care are un motor V-12 de 6,6 litri care dezvoltă o putere de 857 CP.

Designul maşinii a fost inspirat de limuzinele create de Rolls Royce.

O maşină Senat se vinde pe piaţa liberă cu 245.000 de dolari, dar dotările de pe maşina prezidenţială îi ridică valoarea la peste un milion de dolari.

Conform Daily Mail, maşina lui Joe Biden costă 1,5 milioane de dolari.

Spre deosebire de bolidul american, Senat este concepută să îi protejeze viaţa preşedintelui inclusiv în condiţii de scufundare totală sub apă.

Ambele maşini rezistă la bombe şi dispun de un blindaj de 20 de centimetri şi geamuri multi-stratificate de 12 cm. Portierele ambelor maşini cântăresc cât uşile unui Boeing 757, iar anvelopele sunt concepute să ruleze şi atunci când nu mai conţin aer. Sistemul de comunicaţii instalat în maşinile prezidenţiale este de ultimă tehnologie şi în interiorul bolizilor sunt montate proviziile necesare asigurării vieţii preşedinţilor în caz de necesitate. Blindajul ”Bestiei” americane este din oţel şi ceramică. Şasiul bolizilor este practic indestructibil fiind conceput să reziste la o explozie produsă sub maşina prezidenţială.

Aurus a devenit o maşină de succes în Rusia după embargoul impus în 2014, când au fost reduse drastic importurile. Conform ministrului Transporturilor Denis Manturov, în 2021 vor fi produse şi livrate 200-300 de astfel de maşini ruseşti.

Ce au discutat la Geneva?

Putin (68 de ani), l-a numit pe Biden (78 de ani) un partener constructiv, cu experienţă, şi a spus că au vorbit “aceeaşi limbă”, precizând că a fost un dialog pragmatic despre interesele celor două ţări.

La rândul său, Biden a declarat că i-a comunicat lui Putin următoarele: ”avem nevoie de nişte reguli de bază pe care să le putem respecta cu toţii”, adăugând pragmatic:”am făcut ceea ce am venit să fac”. Cei doi au abordat probleme legate de atacurile cibernetice, detenţia lui Aleksei Navalnîi şi regimul traficului maritim în Cercul Polar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net