Reacția japonezilor, după ce PSD și-a bătut joc de premierul lor, când a venit în România

Ultima actualizare:

    Nici măcar japonezii n-au înțeles ce s-a întâmplat, de fapt, când premierul lor a venit în RomâniaFoto: Getty
Nici măcar japonezii n-au înțeles ce s-a întâmplat, de fapt, când premierul lor a venit în RomâniaFoto: Getty

Demiterea lui Mihai Tudose chiar în ziua când premierul Japoniei a venit în România pentru a discuta despre investiții, a fost o totală lipsă de respect și diplomație din partea guvernanților români. Premierul japonez, Shinzo Abe, a străbătut degeaba mii de kilometrii până în țara noastră. A venit pentru a fi invitat să viziteze Muzeul Satului...

Cum Tudose a fost demis cu puțin înainte de sosirea lui Shinzo Abe în România, acesta nu a mai avut omolog, cu care să poarte discuții investiții în țara noastră și despre alte chestiuni de ordin economic (să nu uităm că Japonia este printre cele mai mari puteri economice ale lumii). Din jenă, premierul Japoniei a fost îndrumat către Cotroceni, unde l-a întâlnit pe Iohannis, apoi a vizitat Muzeul Satului și...cam la atât s-a rezumat cea mai importantă vizită oficială din acest an.

În semn de respect pentru Shinzo Abe, câțiva români au transmis scuze premierului japonez, fiindu-nouă rușine de „rușinea” celor pe care i-am ales să ne reprezinte. La scurt timp după acest moment, presa japoneză a reacționat și ea, destul de uimită:

„Sute de români i-au transmis scuze premierului Shinzo Abe, a cărui vizită în România, la finalul unui turneu european, a fost lipsită de protocol și diplomație. În primul rând, prânzul și discuțiile programate pentru marți cu omologul său român au fost anulate după demisia neașteptată a lui Mihai Tudose, cu o seară înainte. Având câteva ore libere înainte de întâlnirea cu președintele României Klaus Iohannis, Abe a făcut o vizită neprogramată la Muzeul Satului. Rușinați, românii i-au cerut scuze lui Abe pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoneze”, scrie cotidianul Japan Today, conform Digi24.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net